La detenció d'un jove magrebí arran de la seva suposada relació amb el crim de Palafrugell segueix generant debat. Si dilluns van ser els Mossos d'Esquadra els qui van emetre un comunicat on explicaven que, malgrat que el jutge de la Bisbal ja l'ha enviat a presó, segueixen faltant els resultats d'unes proves que poden ser determinants pel devenir del cas, ahir va ser el màxim responsable del departament d'Interior a Girona, Marc Vidal, qui va tirar més llenya al foc de la incertesa. I és que Vidal va posar de manifest que a hores d'ara "la investigació és oberta" i va afegir que "la policia acabarà trobant realment la persona que va cometre l'assassinat".

El màxim responsable d'Interior a la demarcació presentava ahir les partides pressupostàries destinades a les comarques gironines en matèria de seguretat i, a preguntes dels mitjans de comunicació, va pronunciar-se sobre les evolucions de la investigació del crim de la botiguera de Palafrugell. Va ser molt breu en la resposta però Marc Vidal va revelar que a hores d'ara "res és descartable" i va deixar una porta oberta a la possibilitat que el veritable responsable del crim segueixi lliure.

Per la seva banda, els resultats de les anàlisis que han d'aclarir si el detingut (d'uns 25 anys d'edat i d'origen magrebí tot i que establert des de fa anys a Palafrugell) va participar o no en el crim segueixen sense estar llestos. Es tracta de descobrir si sota les ungles de la víctima hi ha rastre genètic del seu agressor i si aquest rastre genètic concorda amb l'ADN del detingut. També s'ha d'analitzar si hi ha restes de la sang de Montserrat Sánchez entre les peces de roba que els Mossos es van emportar de casa els pares del detingut.

Mentrestant el noi continua tancat a la presó imputat per un delicte d'homicidi. En la seva declaració va negar tenir cap afer pendent amb la víctima i va detallar que ni tan sols la coneixia de res. Sí va admetre haver-se desfet de la bossa de la dona (bossa que va aparèixer al safareig del carrer Ample sense que hi faltés ni un euro dels diners que portava) però va assegurar que ho havia fet perquè l'havien obligat i va insisitir en què ell no té res a veure amb els fets. La persona que suposadament hauria obligat l'ara detingut a desfer-se de la bossa és un altre jove, també veí de Palafrugell, i que compta amb antecedents penals per robatori. El van investigar i fins i tot el jutjat va ordenar una entrada i escorcoll al seu domicili però sembla descartat que participés en el crim i l'únic detingut ara per ara és el que volia incriminar-lo.