Bonet ha reclamat també més mesures de control, i ha posat sobre la taula 'la necessitat de personal' que té el sistema sanitari.

El president del Col·legi de Metges de Girona ha explicat que el detonant dels insults o amenaces es deu a dos factors. D'una banda, el 'gran volum assistencial' que s'ha de cobrir a la demarcació, que fan que 'les sensacions i expectatives dels pacients no quadrin amb la realitat del sistema'. I, de l'altra, el fet que 'no sempre hi ha resultats satisfactoris dels problemes de salut, i és un moment que la família o les persones reben un impacte negatiu'.

Això fa que, en ocasions, els facultatius rebin agressions verbals 'que moltes vegades des del col?legi són difícils de detectar', segons ha precisat Bonet. El president ha explicat que, en general, els metges entenen que el pacient passa per una situació de nervis i l'intenten resoldre a la mateixa consulta, o bé l'expliquen als seus companys de professió, i la situació no surt portes enfora del centre.

'Però si les comptéssim totes, el volum seria força important', ha indicat Bonet. Precisament, els serveis jurídics del col·legi han rebut aquest 2008 quatre denúncies per aquest tipus d'agressions. Dues d'aquestes van tenir lloc a centres sanitaris de Girona, i les altres dues van passar a Blanes.

El president del Col·legi de Metges de Girona ha indicat que, tot i que s'han portat a terme mesures per evitar casos com aquests, encara són insuficients. 'La majoria dels cops, el metge està sol a la consulta i com a màxim amb ell hi ha una infermera, i no un vigilant jurat, més que res per la intimitat del pacient', ha indicat Bonet.

El president ha reclamat més mesures de control i més respecte dels pacients cap al facultatius. 'El vigilant no hi hauria de ser, però també cal més educació per part dels pacients per evitar situacions com aquestes', ha explicat. Eudald Bonet també ha indicat que una de les altres mesures que reduiria les situacions de nervis és 'incrementar el personal' del sistema sanitari.

Pel que fa a les agressions físiques -com la que hi va haver al CAP de Sils-, Bonet ha indicat que els casos són 'comptats'. Tot i això, el servei jurídic gratuït de què disposa el col?legi no ha rebut aquest any cap petició dels metges per tirar una denúncia endavant arran d'aquest tipus d'agressions.

Nova seu per al col·legi

Eudald Bonet ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la nova seu del Col?legi de Metges de Girona. Les noves instal·lacions -que s'inauguraran dissabte- estan al carrer Albereda de la ciutat, a l'Edifici Fòrum. Compten amb 950 metres quadrats d'espai, dividits en disset despatxos, un arxiu una sala de juntes i una altra per a reunions batejada com a 'Sala Catedral'.

Properament, en aquestes noves oficines també es preveu que s'hi instal·lin i traslladin el Col·legi de Diplomats d'Infermeria de Girona, l'àrea institucional del Col·legi de Veterinaris de Girona i la delegació de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. També s'està en converses perquè s'hi afegeixin les delegacions de Girona dels col·legis d'odontòlegs i de psicòlegs.