La Coordinadora del Lleure del Pla de l'Estany va mostrar ahir la seva "disconformitat" i el seu "escepticisme" davant la proposta de situar les entitats d'educació en el temps lliure a Can Quim del Rec.

La Coordinadora i les entitats que en formen part, consideren que aquesta actuació "no respon a les necessitats reals actuals de les entitats". A més, desconfien "en la cessió d'espais en garanties en un equipament pensat, finançat i ?executat per la Federació Catalana de Futbol".

Actualment les entitats, segons van manifestar en un comunicat, "es troben en una situació precària a l'hora de poder desenvolupar els seus projectes d'educació en el temps lliure". Consideren que les intal·lacions són "petites pel volum de participants que tenen, poc aptes i inadequades per realitzar activitats pròpies del lleure, després que l'Ajuntament es mostrés incapaç de renovar l'acord amb el CEIP La Draga".

En aquest sentit, van exposar que "Escambell, l'any passat, es va veure obligat a marxar de Banyoles i demanar a l'Ajuntament de Porqueres un espai al seu centre cívic i, Femtram, entre altres problemes, no gaudeix d'una sala apropiada per realitzar les classes de guitarra".

La fi de les entitats

Amb aquests arguments, la Coordinadora del Lleure del Pla de l'Estany demana a l'equip de govern "la construcció d'un equipament a mitjà o llarg termini no resol els problemes actuals de les entitats del lleure". A més indiquen que no proposar cap actuació a curt termini "pot suposar la fi d'algunes entitats, per impossibilitat de portar a terme les accions educatives i cremar tota aquella gent que treballa per la ciutat de manera voluntària".

D'atra banda es van mostrar "poc confiats a trobar la nostra situació definitiva en un equipament que dependrà de la Federació Catalana de Futbol on entenem que aquest esport tindrà una important rellevància".

Les entitats de lleure continuaran essent, van afegir, "a ulls de l'Administració, un complement per altres utilitats més importants".

En definitiva, esperen que l'Ajuntament de Banyoles "sigui capaç d'articular conjuntament" amb la Coordinadora alguna de les propostes que ells mateixos han treballat "per solucionar els problemes que té a dia d'avui l'educació en el temps lliure a Banyoles i que de cares al futur doni l'opció de ?poder participar amb garanties de la creació del nostre espai definitiu".