Un grup de gossos va entrar la nit del dilluns al dimarts dins del recinte del Parc Animal de Sobrestany i van atacar i matar un parell de daines. També van queixalar una orella de cada animal i alguna altra part del seu cos. El propietari del Parc, Alfons de Robert, va voler fer públic ahir aquest fet i mostrar a l'opinió pública que "no se m'ha mort mai cap animal, sinó que han estat gossos de fora que els han matat". De Robert ja s'havia queixat d'aquests atacs de gossos contra els animals que hi ha dins del recinte i va assegurar que els darrers dos mesos aquest cans li han matat una quarantena de daines i que en quatre anys aquesta xifra puja fins a les 260 aproximadament. El propietari va reclamar de nou alguna mena de solució tant als Agents Rurals com a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per acabar amb aquests gossos que li ataquen els animals, i que sosté que tant n'hi ha que viuen a la muntanya com d'algun veí del parc.

Els agents rurals que es van desplaçar fins a Sobrestany van indicar que els indicis de les queixalades assenyalaven que efectivament van ser gossos els que van atacar les daines. Fins i tot van manifestar que es tractaven d'un parell de gossos, un de gros i un altre de petit, que van aprofitar algun punt de la tanca del Parc que no està ben agafada al terra o amb algun forat.

De Robert va reclamar una solució davant dels atacs d'aquests gossos: "M'han tancat el Parc, tinc un perjudici econòmic per això i perquè el qui els dóna de menjar sóc jo, però ningú controla els gossos que ataquen els meus animals". I va afegir que les informacions publicades abans i després del tancament del Parc sobre que no es cuidaven bé els animals "són totes mentida". I sosté els gossos van ser els responsables dels animals morts que va publicar aquest diari a principis d'aquest any.

D'altra banda, el Departament de Medi Ambient va informar ahir que ha estat treballant en l'estudi per buscar destí als 300 animals del Parc però que de moment s'està pendent que la justícia es pronuciï sobre la denúncia de De Robert contra l'Ajuntament de Torroella per retirar-li la llicència.