L'Ajuntament de Vidreres ha decidit demanar dos crèdits per un valor d'1,6 milions d'euros per tal de fer front al soterrament dels calbles elèctrics i de serveis durant les obres de reforma del nucli antic. Aquesta despesa no estava prevista en el projecte i finalment el consistori va decidir, en el ple del mes de setembre, assumir-la i no repercutir-la en els veïns.

Aquest crèdit d'1,6 milions d'euros, que es va aprovar en la sessió plenària d'ahir, suposarà que els veïns hagin de pagar menys i, com va reconèixer ahir el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Jordi Pruneda (ICV), "és un extra que no es comptava però que l'Ajuntament ha de contractar i assumir", tal com es va comprometre davant la població, després que el grup municipal a l'oposició Gent del Poble (GdP) va denunciar mancances en el projecte en el ple de setembre, davant la sorpresa de l'equip de govern, que no s'havia fixat que les obres no incloïen el soterrament de les línies als carrers a reformar.

Aquests dos crèdits, un d'uns 700.000 euros i l'altre de prop de 950.000 euros, han de servir també per pagar el diferencial de les contribucions especials que finalment els veïns de les zones afectades no hauran d'abonar. En principi, el consistori havia fixat que les contribucions podien superar el 40% del cost total de l'obra però finalment, els veïns només en pagaran el 36%. Aquesta diferència de preu també s'inclou en aquest crèdit demanat pel consistori. Les obres de millora al nucli antic consisteixen a renovar el clavegueram, soterrar les línies elèctriques, nova pavimentació, millora de l'enllumenat i l'ampliació de voreres, entre altres. El consistori compta amb una subvenció extraordinària de la Diputació de 100.000 euros, una de 50.000 euros del mateix i una ajuda del Puosc de la Generalitat de 153.000 euros.