Amb el nom d''Estrenyent la distància entre l'immigrant i els seus drets', està dirigit a professionals de la comunicació i s'impartirà de forma pràctica, amb l'anàlisi d'informacions ja publicades i el repàs d'aquelles recomanacions que organismes com el Consell Audiovisual de Catalunya ha elaborat sobre aquesta matèria.

El taller està dirigit per Marco Aparicio Wilhelmi, doctor en Dret Constitucional de la Universitat de Girona, que treballa en grups de recerca sobre temes de minories ètniques. El que es pretén amb aquesta jornada és explicar als professionals de comunicació que la immigració s'ha de tractar com a un 'fenomen' i no només com a un problema relacionat amb temes com la 'delinqüència', explica Anna Serra, membre del Gabinet de Drets Humans i Dret Internacional Humanitari de Creu Roja a Girona.

Per això, proposa corregir aquelles 'males pràctiques' del periodisme que es reprodueixen als mitjans i que sovint tenen a veure amb la tendència a consultar fonts oficials en comptes d'entitats que treballen amb col·lectius d'immigrants o els mateixos afectats i la presència de paraules i imatges amb connotacions negatives per explicar notícies relacionades amb la immigració. Per alta banda, també es consultarà el material relacionat amb aquesta matèria que han publicat organismes com el Consell de l'Audiovisual de Catalunya o el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El taller està organitzat pel Gabinet de Drets Humans i Dret Internacional Humanitari de Creu Roja a Girona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i compta amb una subvenció de l'Oficina per la Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat. El nombre màxim de participants és una vintena i es farà a la seu del Col·legi de Periodistes a Girona, de les deu a les dotze del migdia.