El comitè d'empresa de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha denunciat als jutjats el decret d'alcaldia que convoca el concurs d'oposició de la plaça de director de la llar d'infants municipal, El Tren Petit. El comitè entén que el que pretén l'equip de govern és fer fora l'actual directora, Dolors Ferran, que fa 27 anys que treballa a la guarderia, els últims 25 com a màxima responsable del servei. I desconfia que no es vulgui seguir el mateix camí per a la resta de la trentena d'empleats municipals que treballen a l'Ajuntament de la Bisbal sense haver superat oposicions ?-malgrat que els ?representants del comitè diuen que ?l'alcalde els ha assegurat que no serà així-. El comitè, els membres del qual són de Comissions Obreres, però, manifesta que l'equip de govern els ha dit que darrere de la ?convocatòria de la plaça hi ha "una pèrdua de confiança i un rerefons de mala gestió". En aquest sentit, els representants dels ?treballadors recriminen a l'equip de govern que, si hi ha hagut una irregularitat, el que s'ha de fer és obrir una ?expedient a la directora i que Ferran es pugui defensar.

El passat 31 de juliol, l'alcalde, Albert Sais, va firmar el decret pel qual es convocava la plaça. Aquí, segons la presidenta del comitè, Pilar Sadornil, es vulnera tant l'estatut dels treballadors públics com el conveni de l'Ajuntament de la Bisbal ja que abans de convocar-la s'ha d'informar al comitè. També al·lega el comitè que, des de fa diversos exercicis, la plaça que ocupa Dolors Ferran ja apareix com a fixa al pressupost, de ?manera que la plaça no es pot treure a concurs. I, finalment, que l'Ajuntament no va convocar oposicions fins el 1992, de manera que els que ja hi treballaven anteriorment -la trentena abans citada que encara hi treballen- han de ser considerats com a fixos.

Sadornil va explicar ahir que van presentar recurs de reposició a l'agost -quan van conèixer la convocatòria- "per evitar arribar l'1 de setembre" i que ja hi hagués la data pel concurs.