El ple de Sant Feliu de Guíxols va provar ahir una modificació de crèdit amb l'objectiu de tirar endavant l'equipament de l'edifici del Tinglado al Port. És una construcció situada al bell mig de l'esplanada del port, que esdevé un testimoni històric de l'activitat industrial i la seva vinculació amb el ferrocarril. El Tinglado té uns 550 metres quadrats, i l'Ajuntament i la Diputació de Girona (a través del Consorci de les Vies Verdes) en volen promoure la conservació i museïtzació. L'Ajuntament vol que el port segueixi mantenint un espai que difongui la història comercial i del tren que hi circulava.

La modificació proposada al plenari se situa en uns 150.000 euros, en una primera fase. Això és el que es recull en la memòria del Consorci de les Vies Verdes de Girona. Aquesta entitat, junt amb el consistori, està impulsant el projecte d'ubicació del "Quilòmetre Zero, Quilòmetre Mar", de la ruta del Carrilet. Com és conegut, aquesta via verda Sant Feliu-Girona enllaça amb les rutes Olot, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, un nexe cicloturístic d'envergadura a les comarques gironines.

L'interès de les institucions implicades en aquest projecte és aconseguir crear un centre d'interpretació de la ruta del Carrilet i les vies verdes gironines, en el punt on aquest ferrocarril arribava fins a mar. Aquest ferrocarril tenia una important funció en la indústria de l'entorn.