La XVI Fira de la Ratafia de Besalú tindrà més de 90 parades de la beguda típica, d'alimentació i de decoració de Nadal. La responsable de turisme de la localitat, Maria Fauró, va indicar que la presència de tantes parades és un bon indicador de la bona salut del certamen. A més, Maria Fauró va avançar que ja hi ha 20 inscrits al concurs de ratafia local. Fauró va puntualitzar que com és costum la marca Russet omplirarà 1.000 ampolles amb el licor resultat de la recepta guanyadora.

La Fira, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre, també acollirà l'acte de presentació del llibre La venjança del bandoler de Martí Gironell el divendres a les 7 del vespre a la Sala Gòtica de l'Espai Cultural Cúria Reial. En aquest sentit, l'alcalde Lluís Guinó va indicar que confiava que la novel·la de Gironell serviria per promoure turísticament la localitat com ho ha fet el pont dels jueus, obra de la qual se n'han venut 50.000 exemplars hi ha estat traduïda a diversos idiomes

Lluís Guinó, va explicar que la Fira de la Ratafia representa el tancament d'un cicle d'activitats de cap de setmana que s'inicia el març. "Soms conscients de la importància del turisme de cap de setmana, per això hem establert una programació d'activitats de dissabte i diumenge dura 9 mesos", va dir Guinó. Segons ell, organitzar tantes activitats representa un esforç però és una de les claus perquè, a més de pel seu patrimoni, el municipi hagi esdevinguda una referència pel que fa al turisme interior de Catalunya.

Durant els dies del certamen, hi haurà degustacio i venda de ratafies a la plaça de la Llibertat. S'hi podrà comprar ratafia de la plataforma No a la Mat.