La Generalitat de Catalunya ha portat l´Ajuntament de Castell-Platja d´Aro als jutjats per resoldre la llicència d´obres que l´ens local va concedir el 2006 per a la construcció de sis habitatges al carrer Josep Pla de Platja d´Aro. La Direcció General d´Urbanisme va comunicar a l´agost que la llicència donada és nul·la «de ple dret» per un excés en l´edificabilitat permesa i pels usos que hi ha en una planta semisoterrada. L´anul·lació correspon a l´Ajuntament, que ho va desestimar i va respondre a Urbanisme que entenien que estava ben donada i que, en tot cas, l´article és «interpretable». La contestació no degué agradar a la Generalitat, que ha portat el cas als jutjats. Concretament al contenciós administratiu 3 de Girona, tal i com es va notificar a l´Ajuntament el 31 d´octubre. Els dos grups de l´oposició, PSC i ICV, consideren arriscada l´estratègia de l´equip de govern, si es té en compte que possiblement les sis vivendes ja estan venudes.

Així, el darrer dia d´octubre, l´Ajuntament va rebre el requeriment del jutjat en el qual se li donava deu dies per al·legar el que considerés oportú, que es trametés en vint dies tota la informació sobre l´expedient d´aquesta llicència i que en el registre de la propietat s´afegeixi en les escriptures que les sis cases estan enmig d´un procés judicial.

L´informe que Urbanisme va fer arribar a l´Ajuntament deia que a més de l´edificabilitat -sosté que la supera en 85 metres quadrats-, la planta semisoterrada no es pot considerar planta baixa, de manera que no es pot destinar a habitatge, sinó que el Pla General només permet l´aparcament o serveis tècnics de l´edifici. El regidor d´Urbanisme, Antoni Cano, va manifestar que aquest darrer punt s´havia negociat amb la Generalitat, però, sense cap solució si es té en compte on ha acabat portant el procés la Direcció General d´Urbanisme.

També s´ha de destacar que el projecte de les sis cases va ser fet per Josep Comas, qui el setembre de 2006 es va incorporar com a cap de l´àrea municipal d´Urbanisme a Platja d´Aro. El mateix mes i any que es va aprovar la llicència, si bé Cano va matisar que ja s´havia informat.

Tant la socialista Dolors Padilla com l´ecosocialista Pedro Torres van coincidir que els més perjudicats seran els propietaris de les cases i que l´Ajuntament s´ha obert dos fronts amb aquests veïns i la Generalitat, quan ja havien rebut queixes de particulars.