La companyia aèria de baix cost, Transavia.com, deixa d'operar des de l'aeroport de Girona perquè no pot amb el "pes" i l'"agressivitat de Ryanair", segons publica el portal dels professionals del turisme, Tourmag.com. L'aerolínia borrarà, d'aquesta manera, de la seva oferta de vols la ciutat de Girona després d'un any i mig treballant a Vilobí d'Onyar.

El 24 d'abril de 2007 Air France-KLM -resultat de la fusió de la companyia francesa i l´holandesa- va anunciar el llançament d'una aerolínia de baix cost especialitzada en destinacions turístiques, sobretot mediterrànies. Cinc mesos després d'haver aterrat a Girona, l'aerolínia de baix cost va anunciar que prorrogava els seus vols des de Girona a Rotterdam i París més enllà de l'estiu.

Transavia.com va començar a operar entre Girona i París l'1 de juny de 2007, i segons van reconèixer els mateixos responsables de la companyia, s'instal·laven a l'aeroport gironí per convertir-se en una alternativa a Ryanair. Per això -i com a aspecte fonamental- van triar l'aeroport d'Orly com a punt d'operacions en la capital francesa, unes instal·lacions a tocar de París i amb molt bones comunicacions, mentre que Ryanair opera a l'aeroport de Beauvois, molt més petit, a un centenar de quilòmetres i des d'on només hi ha l'opció d'agafar un autobús.

Els bons resultats obtinguts durant l'estiu del 2007 van portar els seus directius a plantejar-se mantenir els vols entre Girona i París i Rotterdam fora fins i tot de la temporada turística.

Si bé l'estrategia de la companyia no ha acabat sortint com esperaven i el que van ser uns primers resultats positius, la situació actual sembla que els ha portat a decidir-se per abandonar l'aeroport de Girona. Segons apunten la competència de Ryanair ha estat massa "agressiva" i han hagut de decidir abandonar Girona.

Transavia.com havia ofert, durant aquest any i mig, vols a París, Rotterdam i a ciutats mediterrànies. Si bé el portal web de la companyia de baix cost encara oferia ahir vols entre l'aeroport de Girona i la ciutat holandesa de Rotterdam.