L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles, en el seu darrer ple, va acordar per unanimitat demanar una subvenció al Departament d'Educació per a la nova llar d'infants municipal. L'alcalde, Josep Maria Soler, ha explicat que l'ajut està vinculat a la quantitat de mainada que previsiblement usarà el futur servei. Així la subvenció demanada és de 5.000 euros per infant, d'un total previst de 61, la qual cosa fa que la subvenció pugi fins a 305.000 euros.

La nova llar d'infants té un pressupost de 705.176 euros, dels quals el Pla únic d'obres i serveis de la Generalitat ha aprovat finançar-ne 141.797. Això no obstant, segons ha explicat l'alcalde, l'Ajuntament intentarà aconseguir més ajuts per finançar l'equipament.

L'alcalde ha anunciat que de moment ja s'ha adjudicat la redacció del projecte i l'Ajuntament disposa de terrenys per ubicar l'equipament. Josep Maria Soler va explicar que ara la llar d'infants està ubicada en un habitatge de protecció oficial que, antigament, havia servit de residència dels mestres.

Segons ell, l'equipament, al qual s'han efectuat reformes no acaba de reunir les condicions per al servei que fa. Soler va indicar que és molt necessari que el poble disposi d'un edifici pensat únicament per a guarderia.