Enric Millo va ser elegit ahir nou president del Partit Popular de Catalunya (PPC) de Girona amb un 94% del vots en el transcurs de l'onzè congrés provincial del partit celebrat a Girona. Millo va admetre errors en el passat i va assegurar que "hem passat temps difícils que no hem sabut resoldre" però ara "engegem un canvi molt més llarg i molt més lluny" sota el lema de la unitat. Per la seva part, la presidenta del PPC, Alícia Sanchez-Camacho, va fer balanç dels dos anys de Govern tripartit i va assegurar , en clau catalana, que han estat "dos anys perduts" mentre reclamava a Montilla que porti Catalunya al capdavant i li va retreure que, sota l'aparença de bona persona, està "associat al poder allunyat dels ciutadans".

Una calorosa entrada de Millo i Sánchez-Camacho a la sala de l'auditori de Girona va engrescar el final del matí de l'onzè congrés provincial del PP gironí sota l'enganxosa melodia de l'himne popular. Sense confeti, substituït per l'eufòria de Millo en escoltar el resultat de les votacions amb un aclaparador 94,16% dels vots emesos pels compromissaris en l'única candidatura que es va presentar a les eleccions, i que el van escollir president del PPC de Girona. Com a número dos, Antonio Pelegrín, que va renunciar a una candidatura pròpia per ocupar la secretaria general. Millo, que substitueix Camacho a la presidència gironina, no va poder amagar l'emoció "per haver arribat on he arribat", va dir entre crits de "Millo president".

"Un pas important per a Girona". Amb aquestes paraules, posteriorment repetides per Sánchez-Camacho, Millo va començar el seu discurs que va continuar per admetre que "hem passat temps difícils, d'enrenous, que no hem sabut resoldre" dins del partit. Uns errors que vol deixar enrere per "agafar energia i engegar un canvi molt més llarg i molt més lluny", va remarcar. L'única manera, la unitat, que "serà el nostre lema i el nostre esperit". L'objectiu del nou president és pel partit"aconseguir més representació a Girona, a la diputació i als consells" a la vegada que va criticar que des del Govern no s'estan donant solucions a la crisi i "nosaltres donarem l'alternativa". Com a mostra d'això, Millo va deixar anar que "en les èpoques del Partit Popular, a Catalunya i a Girona es vivia millor" i va fer un resum de les taxes d'atur, dels expedients de regulació d'ocupació i dels problemes i incerteses de les famílies.

En el mateix sentit es va pronunciar Sánchez-Camacho en el discurs de clausura del congrés. La líder popular catalana va tenir paraules i crítiques per a tothom, però principalment dirigides a Montilla i al seu Govern i al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero. Camacho es va sentir en família, molt contenta i amb el suport del seu partit que va començar per admetre, en la mateixa línia que Millo, que "hem passat temps durs que han fet que estiguem per problemes i debats interns i no pels ciutadans", per això "aquest congrés és de la unitat".

"PP català molt gironí"

Camacho va presumir d'un PP català molt gironí, ella és de Blanes, i va destacar el seu coneixament del territori. Per això es va comprometre que "Girona tindrà pes al Partit Popular de Catalunya". Després de sotmetre a elogis al nou president provincial que "és una persona preparada amb un compromís de molts anys", Camacho va repassar tots els temes candents de la política catalana, i ho va fer amb un repàs als dos anys de Govern tripartit, que "han estat dos anys perduts" en els quals "no s'han pres mesures contra la crisis ni sobre polítiques socials".

En aquest sentit, va remarcar que no només hi ha una crisi internacional, sinó també de l'economia real "que té un nom i es diu atur". Així, va remarcar que "a Girona som líders d'atur, amb 36.700 persones aturades" i va criticar que el cost de la vida és més alt que a qualsevol altre punt de l'Estat. A l'atur el van seguir temes com la llei d'educació de Catalunya (LEC), "el ridícul més espantós" que demostra que l'únic que vol el Govern és "mantenir-se al poder".

Camacho va retreure a Montilla que juntament amb Zapatero "són polítics associats al poder allunyats dels ciutadans". Va insistir a demanar un govern "eficaç, eficient i que faci bones polítiques, per exemple polítiques per sortir de la crisi. En aquest sentit va proposar rebaixar els impostos i va ironitzar sobre el fet que les prioritats del Govern siguin gastar-se 200 mil euros en cooperació internacional.

També va criticar la llei de dependència i la falta de recursos i va acabar defensant els principis en defensa de la família com una "institució prioritària" i amb la LEC al "capdalt que és dolenta pels nostres fills". "No vull que els meus fills passin la secundària suspenent tres assignatures", va assegurar abans de fer una crida a construir el futur des de Girona i d'acabar l'acte fosa amb els aplaudiments de la sala i de la famosa havanera del grup Terra Endins Girona m'enamora.