03 de desembre de 2008
03.12.2008

Veïns de Sils volen paralitzar la construcció d'un supermercat

Consideren que l'obra no es correspon amb la legalitat municipal i no descarten arribar als tribunals per solucionar-ho

03.12.2008 | 01:00
Perspectiva del futur supermercat Consum.

Els residents del carrer Bastiments, a Sils, es mostren disconformes amb la construcció d'un supermercat davant les seves cases i en demanen la seva paral·lització. Al·leguen que es tracta d'un projecte que incompleix la normativa referent a habitatges amb tolerància comercial. Els veïns, que estan estudiant la possibilitat de constituir-se en associació, han contractat un assessor jurídic perquè els ajudi amb el cas. A.G., un veí del carrer Bastiments que ha accedit a parlar amb Diari de Girona amb la condició que no es fes públic el seu nom, assegura que els veïns "ja sabíem, abans de venir a viure en aquesta zona, que el solar on anirà el supermercat era una espai declarat com a zona comercial però el que s'ha fet incompleix la llei". En aquest sentit l'alcalde de la vila, Martí Nogué, afirma que l'espai on s'ubicarà el supermercat "es va regular per a usos comercials entre 1984 i 1985, molt abans que estiguessin construïts els habitatges".
L'advocat dels afectats considera que la llei especifica clarament que les edificacions projectades a la zona han de disposar d'una planta baixa destinada exclusivament a botigues comercials i un únic pis d'ús residencial. El supermercat que s'està fent i que pertany al grup Consum disposa de dues plantes però en la superior, que no és d'ús residencial, hi anirà ubicada la sala de màquines de l'edifici.
Els veïns es mostren preocupats perquè a partir d'ara hauran de compartir el carrer amb el magatzem i el moll de càrrega del supermercat. Tenen por que hi hagi una excessiva afluència de camions i furgonetes que col·lapsin el trànsit, usin el carrer per maniobrar i facin un soroll constant. "Jo treballo de nits, ja em diràs ara si podré descansar al matí", es queixa el resident de l'habitatge número 6. Nogué assegura que un cop en funcionament el local s'haurà de sotmetre a la normativa de sorolls "com tot negoci o particular".
La parcel·la on s'està edificant aquesta construcció quedarà ocupada per l'edifici, l'aparcament i una zona que encara no està definida. De totes maneres, la normativa actual sols permet l'edificació en un 40% de la superfície solar. A més, segons està estipulat, la zona serà objecte d'un sol projecte de construcció a determinar per un estudi de detall. Precisament és en aquest punt que els veïns aguditzen la seva queixa, consideren que no s'ha realitzat mai aquest estudi i que per aquest motiu s'ha construït el supermercat seguint una distribució d'espais que no resulta la més adient. A.G. assegura que pensen pressionar el govern municipal "perquè no s'ha complert la legalitat, no han fet cap estudi ni han respectat les normes que van aprovar sobre els habitatges amb tolerància comercial".
Abans d'intentar dur el cas a judici els veïns volen aconseguir el suport de tots els partits polítics del poble i realitzar una recollida de firmes per no haver d'arribar als tribunals. Els veïns creuen que la solució passa per l'enderrocament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook