Palafrugell va posar en relleu ahir al vespre els seus personatges més representatius en l'entrega, a mans del periodista Xavier Solà, dels premis que organitza Edicions Baix Empordà. La presidenta de la delegació de la Fundació Privada Oncolliga, Maria Gràcia Sabater Porta, va ser la guardonada amb el premi d'honor Peix Fregit 2008 a la millor trajectòria. El premi a la Millor Iniciativa se'l va endur el Projecte Arteca per la seva intervenció artística a la Biblioteca Municipal. Pel que fa la modalitat "el Palafrugellenc de l'any" han estat distingits Martirià Brugada, Juli Fernàndez, Xavier Juanals, Montse Llovera, Antoni Miquel i Albert Rocas, Oriol Oller i Paquita Osca per haver estat protagonistes d'algun fet que hagi estat notícia durant l'any.

L'acte d'entrega de premis, que es va fer al Teatre Municipal, va coincidir amb la presentació del llibre Crònica d'un any d'Edicions Baix Empordà, que ja arriba a la 26a edició i que ha estat coordinat pel periodista local Paulí Martí.

Anys de dedicació al poble

La presidenta de la Fundació Privada Oncolliga es va endur el guardó Peix Fregit 2008 en "reconeixement a la seva dilatada tasca social al capdavant de la delegació a Palafrugell", entitat que aporta informació i suport als malalts de càncer. També per la seva col·laboració, des de fa molts anys, en l'atenció als malalts i ancians. El guardó es concedeix a qui té una trajectòria personal i humanitària meritòria.

El Projecte Arteca s'ha endut el premi a la Millor Iniciativa per haver transformat la Biblioteca Municipal de Palafrugell en un espai per exposar a pintors locals a canvi de la donació d'una obra que passarà a formar part dels préstecs artístics de la mateixa biblioteca.

S'ha distingit Martirià Brugada amb el guardó Palafrugellenc de l'any per haver encapçalat la transformació integral de l'edifici del Casal Popular que ara es coneix com a Casal Parroquial. A Juli Fernàndez per ser parlamentari del PSC al Congrés dels Diputats. Al representant del grup Els cremats, Xavier Juanals, pel seu nou disc i gira. Montse Llovera ha estat guardonada com a directora del IES Frederic Martí Carreras, reformat de forma integral després de 40 anys d'existència. A Paquita Osca per la recuperació i direcció dels pastorets de Folch i Torres a Palafrugell. I finalment per la visita a la Xina del ciclista i jugador d'handbol Toni Miguel i Albert Rocas en l'equip olímpic, i d'Oriol Oller, músic i investigador, que va tocar sardanes amb motiu dels Jocs Olímpics.