Dia u de gener, d'obligat tancament segons les lleis de la Generalitat. Un notable tràfec de turistes passejava ahir pels carrers, plens de comerços amb persianes abaixades, de Lloret de Mar. Si avui volen anar a comprar, advertiran un tràfec gens habitual a les botigues destinades als turistes que s'allotgen als carrers més cèntrics de la vila. Avui, primer dia laborable de 2009, entra en vigor l'ordenança que prohibeix les mostres comercials al carrer.

El Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC) va detectar que el comerç de Lloret és poc divers i dóna una imatge empobridora del municipi. A partir d'això, i per acabar d'una vegada amb l'estesa de paradetes carregades de requincalla que ocupen el carrer i arrebossen les façanes, l'Ajuntament ha establert que els comerços hauran de buscar altres alternatives per cridar els clients. A partir d'avui, un inspector de la via pública vetllarà perquè les botigues retirin els elements irregulars. Si les advertències no fructifiquen, aviat es podran imposar multes. Les sancions per a l'0cupació no regulada de la via pública poden ascendir a més de 1.000 euros, recorda el regidor de Comerç de Lloret Víctor Llasera (CiU).

A més de les multes, l'Ajuntament confia que els botiguers preferiran plegar-se a la controvertida normativa (l'ordenança va rebre una setantena d'al·legacions i la postura dels botiguers no és unànime al respecte) ja que si es detecten reiterades infraccions en l'exposició de la mercaderia aquesta es podria fins i tot arribar a confiscar. I és que l'Ajuntament vol carrers més transitables, millors aparadors i un comerç més prestigiat com a propòsit per a l'any 2009.