La temporada de caça a les comarques gironines va començar més aviat de l'habitual, la primera setmana del setembre passat i, segons va explicar el president de la Federació de Caça de Girona, Carles Dilmé, amb la "novetat" que ha estat permès dur a terme la caça de porcs senglars cada dia, a diferència d'altres anys. A una mica menys de dos mesos per acabar la temporada, el president de la Federació de Caça de Girona va reconèixer que la captura de senglars ha sofert una davallada. De fet, ha dit, era difícil superar la xifra de 12.500 animals capturats l'any passat, en una temporada en què van "tocar sostre", segons va comentar Dilmé.

D'aquesta manera, estima que aquest any hauran capturat entre 2.000 i 3.000 animals menys que l'any passat quan s'acabi la temporada, a finals de febrer. Fent referència a les unitats de gestió que té establertes la federació, va explicar que les zones on s'ha fet més palesa aquesta baixada són les del Cap de Creus i la de l'Albera.

En canvi, Dilmé va afirmar que s'han dut a terme més captures a la Cerdanya, a la plana de l'Empordà, a les Guilleries, l'Alta Garrotxa i a la zona del Montseny-Farners.

El president de la Federació de Caça de Girona va atribuir aquests canvis a la presència o la manca de menjar en aquestes zones i també als problemes que han causat els senglars que han vingut a les comarques gironines procedents d'altres zones a causa de les nevades. "Els que arriben de fora de les nostres comarques són molt més grossos, no coneixen l'espai i ens suposen moltes més dificultats", va dir Dilmé. Aquests animals, segons el president, maten i fereixen molts més gossos que normalment. I, aquest fet, els ha provocat que es multipliquin les despeses veterinàries.

Menys accidents de trànsit

En fer la estimació de la davallada global de captures d'aquest any, Dilmé va explicar que també s'ha notat en el nombre d'accidents a les carreteres, que s'han reduït respecte l'any passat. N'hi ha hagut "uns trenta menys de mitjana", va apuntar.