Un total de cinc barques del port de Sant Feliu de Guíxols van quedar afectades ahir per un incendi que es va orinigar en una de les mateixes barques cremades. Quatre dotacions de bombers i una dels Mossos d'Esquadra van desplaçar-se fins al lloc dels fets i van poder apagar el foc aproximadament en una hora. De manera satisfactòria, l'incendi no va provocar cap ferit.

Va ser a primera hora del matí d'ahir quan el cos de Bombers de la Generalitat va rebre un avís d'un incendi en una barca d'esbarjo al port de Sant Feliu de Guíxols. Passaven poc més de deu minuts de les 7 hores quan quatre dotacions van desplaçar-se fins al moll on van comprovar que l'incendi no afectava només la barca on es va iniciar el foc, sinó que dues més també cremaven.

Per tal d'evitar que el foc s'estengués en altres embarcacions properes, aquestes es van separar de la zona en flames. Tot i això, dues barques d'oci van resultar parcialment afectades.

L'actuació va realitzar-se amb rapidesa. El foc es va donar per apagat una hora després de l'avís, eren aproximadament a les 8.15 hores. El resultat: tres embarcacions cremades i dues afectades. Afortunadament no hi va haver cap persona ferida.

Una barca per identificar

Tot i que l'actuació va córrer a càrrec de bombers, una patrulla de Mossos d'Esquadra també va acudir al moll de Sant Feliu, personal que agafarà les rendes del cas i que s'encarregarà d'investigar les causes que van provocar l'incendi. Abans de tancar aquesta redacció, es desconeixien les causes de l'origen de l'incendi. Fins al moment, segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra ha identificat dues de les tres embarcacions cremades. Una d'elles correspon a un veler i l'altra a un iot. Tot i saber que també es tracta d'una barca d'esbarjo, encara no s'ha detectat a quin tipus correspon la tercera incendiada.

En no haver-se tancat el cas en el mateix lloc de l'incendi, la patrulla de Mossos ha obert un expedient d'investigació i continua estudiant les causes que van crear el foc.

Per la seva banda, fonts oficials del cos de Mossos d'Esquadra van explicar que les barques afectades no es trobaven dins de l'aigua, sinó que estaven aparcades al moll. Sol ser habitual que durant l'hivern o quan s'han de reparar aquests mitjans de transport aquàtics, es treguin de l'aigua i es deixin a terra.

El lloc on es va oringinar l'incendi és conegut amb el nom del "Varadero Can Carrer", i que es troba al costat del moll de pesca, segons va explicar personal del Club Nàutic. Aquesta entitat es troba precisament situada a la banda oposada de la badia on va produir-se l'incendi. Tot i que el personal ja no va veure cap foc quan estrava a treballar (al voltant de les 9 hores), sí que van confirmar haver vist encara vehicles dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra treballant a la zona descrita.