L'Ajuntament de l'Escala sancionarà diferents empreses que feien publicitat dinàmica sense autorització. El consistori escalenc va constatar que diferents empreses no han complert amb l'ordenança que regula la publicitat i per aquest motiu, s'han aixecat en els darrers mesos diferents actes a empreses tant del poble com exteriors.

Les sancions podran ser graduades des de lleus, greus i molt greus i seran aquests criteris (la mida de l'anunci, la durabilitat, el perill creat...) el que regularà les sancions. En les sancions lleus es podran imposar una multa fins l'import de 90 ?, les greus des de 90,01 ? fins a 150 ? i les molt greus des dels 150,01 ? fins als 300.

A l'estiu, més publicitat

L'ordenança de publicitat de l'Escala específica que durant certes èpoques de l'any sobretot a l'época de més turisme el municipi es veu afectat per un increment notable de publicitat, cosa que ha generat que s'hagi realitzat una regulació exhaustiva que ha de respectar-se per a la realització de publicitat.

Segons la mateixa normativa, la publicitat sovint provoca un increment de les molèsties als propietaris d'immobles, els cotxes o la les bústies. A més, genera un volum de residus que cal tenir en compte per tal de reciclar-los i d'evitar malbaratament de recursos. Per això, l'administració local, pensa que s'ha de regular amb la participació dels sectors implicats, així com també les organitzacions de consumidors i la societat en general. Segons explicava el regidor de governació, Joan Martínez, cal sol·licitar i obtenir prèviament un permís amb la determinació de la zona o el consentiment del propietari en cas d'immoble.

Cal tenir en compte, que les bústies són un bé privat i s'han de respectar aquelles que expressament indiquin la voluntat de no rebre'n. Així mateix, els anunciants han de dipositar 200 ? en concepte de fiança. La fiança es retorna un cop acabada l'activitat si no s'ha comès cap infracció.