Dos nois menors d'edat han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra acusats d'haver cremant 13 contenidors de paper i plàstic en menys d'una setmana a diferents carrers del centre de Banyoles. Els dos nois recorrien els carrers del municipi de matinada calant foc als recipients, alguns dels quals han patit danys i s'hauran de canviar; i els Mossos els van enxampar en plena feina la matinada d'ahir dilluns. Des del passat dia 29 de desembre, almenys han calat foc a 13. La nit de Cap d'Any es van declarar quatre incendis a contenidors a diferents punts de la ciutat, cosa que va causar quatre sortides d'un camió de Bombers de la Generalitat. Dels quatre incendis, però, només un s'atribueix als dos adolescents.

Els Mossos d'Esquadra imputen als dos joves set delictes de danys i un altre de desordres públics. Els agents de la policia de la Generalitat van veure, la matinada del passat dilluns, dos joves que fugien després que es declarés foc a dos contenidors situats a la plaça de les Rodes -un d'ells el va encendre mentre l'altre vigilava- i a la plaça Pau Casals. Els dos joves van fugir, però els Mossos els van interceptar al cap de poca estona i van trobar-los un parell d'encenedors. La policia els imputa els fets similars ocorreguts les nits anteriors davant les coincidències en el modus operandi.

Els dos menors portaven cremant contenidors de plàstic i de paper des de la matinada del 30 de desembre. Sempre actuaven a carrers cèntrics i sembla que tan sols prenien foc amb un encenedor, sense fer servir cap substància inflamant. Els Mossos han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors. Pel que fa als dos joves que presumptament hi estan implicats, ahir a la tarda romanien sota la custòdia dels seus tutors legals a l'espera que la fiscalia els citi.