El Consorci de l'Alta Garrotxa preveu analitzar en el decurs de les properes setmanes les dades enregistrades per una càmera instal·lada en diferents punts de l'espai natural per tal de recollir informació de l'àguila daurada a l'Alta Garrotxa. El Consorci té detectades 3 parelles d'àguiles daurades, cosa que representa una densitat d'una parella per cada 109 quilòmetres quadrats. La taxa de productivitat de l'au és molt baixa. Així en els 2 darrers anys estudiats cap de les parelles ha produït un sol poll capaç de volar. Cal precisar que les àguiles daurades en tots els territoris on es mouen tenen poca reproducció. Per la preservació de l'espècie són necessaris els espais oberts i la proliferació de conills.

En el decurs del 2009, el Consorci preveu fer seguiment de 6 espècies d'aus incloses a la declaració d'Espai d'Interès Natural. Entre les espècies que l'organisme preveu seguir hi ha el trencalòs. La poca accessibilitat i la relativa tranquil·litat de l'àrea ha fet que preservi algunes espècies d'aus sensibles als humans.

El Consorci de l'Alta Garrotxa preveu construir 4 dipòsits de captació d'aigua en el decurs del 2009 per mantenir la fauna.