El grup PAU d'Anglès, a l'oposició, fa quinze dies que ha començat una campanya de recollida de signatures per exigir al govern que "es replantegi ubicar les dependències de l'Ajuntament a Can Cendra i que dediqui els diners que els costarà a construir un geriàtric", afirma el cap de PAU, Pere Espinet.

Durant aquests primers dies de recollida de firmes pel poble, el grup s'ha dirigit als ciutadans amb un document on els planteja el seu desacord amb el canvi d'ubicació de l'Ajuntament i, alhora, on s'insta l'equip de govern (PSC-CiU) a fer "al més aviat possible una consulta popular perquè els anglesencs decideixin entre un geriàtric o un ajuntament". Fins a dia d'avui, un total de 300 persones han signat la proposta de PAU i tal com explica Espinet, la recollida de firmes s'estendrà pels comerços de tot el poble en els dies vinents.

Un cop "tinguem les signatures suficients, les portarem a l'Ajuntament perquè vegin el desacord de la gent" envers el canvi d'ubicació de l'Ajuntament i la necessitat d'un geriàtric, assegura el portaveu del grup.

La construcció d'un geriàtric al municipi és una proposta que el grup de PAU duia en el seu programa electoral dels últims comicis i en el decurs de la legislatura ha anat exigint a l'equip de govern que es replantegi la construcció d'un equipament d'aquestes característiques per a la gent gran al municipi.

El govern en tot moment ha respòs que ho estudiaria però que, segons el Departament d'Acció Social i Ciutadania, aquest equipament no seria necesssari en aquesta zona de la Selva interior, perquè ja se'n disposa d'altres a la rodalia, com ara a Santa Coloma de Farners i a Bescanó.

Espinet assegura que tot i les negatives del govern, aquestes signatures "poden fer-los replantejar la idea" i que, en un futur, el municipi podria tenir un geriàtric a la zona del dispensari municipal o de l'àrea coneguda com el Cuc.