Un foc va carbonitzar ahir un pis de la quarta planta de l'edifici Verge de Montserrat del carrer de Cristòfor Colom, número 36 de Blanes. A conseqüència de l'incendi van quedar lleument ferits els seus dos ocupants: una dona gran i el seu fill, que van ser trasllats a l'hospital comarcal de Blanes i, al cap de poques hores, van ser donats d'alta.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc dotacions de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Blanes. Les causes del foc encara es desconeixen, però el seu inici es focalitza a la cuina, segons van avançar ahir efectius dels Bombers.

Eren cap a dos quarts d'una del migdia quan els veïns de l'illa de pisos Verge de Montserrat van començar a sentir crits d'un dels balcons del bloc número 1, en concret del quart pis. Era la T. J. LL, una dona d'uns seixanta anys que viu juntament amb el seu fill, J. A. LL, d'uns trenta anys, al quart pis de l'escala B d'aquest bloc de pisos que dóna al carrer Cristòfor Colom de Blanes. La dona cridava i era al balcó del seu pis demanant "truqueu als Bombers, foc!", assegurava ahir un veí. El foc sortia per la finestra de la cuina "i de cop, es va estendre per l'immoble i també sortia per la finestra d'una habitació i el menjador", que donen al pati interior de l'illa de pisos, relatava un veí del bloc de davant, impressionat per la magnitud de l'esdeveniment.

"Els veïns li dèiem -a la dona- que trenqués la separació de vidre que hi ha entre balcons", però el seu fill, d'uns 30 anys "deia que no", relatava un veí. Aquest, a més, assegura que el noi pateix algun tipus de malaltia psicològica i que, per aquest motiu, no feia cas de les demandes de la gent.

Finalment, veient que els Bombers no arribaven encara i el nerviosisme de la mare del noi, en Mohamed, un jove que estava prenent un cafè al bar de davant del bloc va reaccionar i explica que va "començar a pujar pels balcons" i amb l'ajut d'un policia local "vam arribar fins al quart pis". Allà, "vam aconseguir aixecar la dona i fer-la passar al pis del cantó juntament amb el seu fill" manifestava Mohamed, content d'haver ajudat la dona i el seu fill. Gràcies al seu ajut, ambdós ocupants del pis van quedar resguardats del foc.

Mentrestant, el foc arrassava tot el que trobava i segons algunes fonts, a l'interior de l'edifici, hi podria haver algunes deixalles que haurien provocat que l'incendi fos tan fort que va malmetre el forjat del sostre de la cuina i del menjador.

Cinc dotacions de Bombers van anar fins al lloc dels fets i van tancar el carrer per poder dur a terme les tasques d'extinció de l'incendi. Amb una escala van treure la dona i el seu fill del balcó veí i se'ls van endur cap a l'hospital comarcal, on se'ls van examinar algunes ferides als braços i els problemes de respiració per inhalació de fum. Al cap de poques hores ja van poder sortir del centre sanitari.

Ambdós ocupants van passar la nit amb uns familiars de Barcelona, tot i que l'Ajuntament de Blanes, els va informar que se'ls habilitaria un lloc per poder passar la nit, si era necessari. La resta de veïns del bloc va poder passar la nit a casa seva, ja que l'edifici no va patir problemes estructurals.

Danys irreversibles al pis

Cap a les tres de la tarda, els Bombers encara remullaven la zona i tècnics policals inspeccionaven l'immoble per tal d'aclarir les possibles causes de l'incendi. De moment, només se sap que el foc es va ocasionar, segons les primeres impressions, a la zona de la cuina.

Tot i que el pis ha quedat inhabitable, la resta de l'edifici no té danys estructurals però, el pis del cantó té alguns desperfectes a causa del fum. Ahir però, no es va poder contactar amb el seu propietari perquè era de vacances. Per altra banda, es va haver de tancar la canonada general de l'aigua per seguretat i, posteriorment, durant el vespre, la connexió a la xarxa fou reestablerta.