L'Entesa per al Progrés d'Arbúcies (EPA), grup a l'oposició, insta l'equip de govern (ERC, PSC i CUPA) al fet que la totalitat de les obres que es duran a terme al municipi durant aquest any i que es finançaran amb el fons estatal d'inversió local, conegut com a Fons Zapatero, les realitzin empreses arbucienques i que els empleats també siguin d'aquesta vila. Arbúcies ha rebut en concepte d'ajut del Pla Zapatero un total

d'1,1 milions d'euros i, si bé de moment no se sap en què els vol destinar l'equip de govern, l'Entesa fa un seguit de propostes que ajudin a generar treball al municipi, tal com determina el pla socialista.

El grup de l'Entesa proposa que almenys 500.000 euros de l'ajut estatal per al municipi es destinin a la millora de carrers, places i altres espais públics, especialment en els barris del Castell, la Plaça i el sector del Sorrall.

D'altra banda, consideren que caldria rehabilitar la teulada de l'edifici de Can Delfí, "greument deteriorat els darrers anys per manca d'inversió municipal" i que s'hauria d'adequar l'aparcament de la zona de la depuradora, remodelar el poliesportiu de Can Delfí i ampliar els vestidors del camp de futbol de Can Pons. Una de les altres propostes del grup arbucienc és que s'arrangi la xarxa pública de sanejament en els llocs que s'inunda quan plou, que es creï el centre de la dona i es millorin algunes pistes i parcs, entre d'altres.

L'Entesa ha enviat una instància al consistori perquè es tinguin en compte les seves propostes.