El Museu del Joguet de Figueres va organitzar ahir una jornada de portes obertes per mostrar diversos objectes antics. Segons el director del centre, Josep Maria Joan Rosa, aquesta jornada s'ha convertit en una tradició per a moltes famílies catalanes que es dirigeixen al museu després d'obrir els regals que els han portat els Reis de l'Orient.

La mostra es va inaugurar l'any 1982 i, des d'aleshores, el centre fguerenc exposa centenars de joguines, algunes de les quals s'exposen al costat de la fotografia de qui un dia va ser-ne el propietari. D'altres són objectes anònims, però igualment de gran valor. I és que l'emblemàtic museu, ubicat a l'antic Hotel París, disposa d'un tren elèctric de Salvador Puig Antich, una de les últimes adquisicions, que es mostra conjuntament amb altres de Salvador Dalí, Federico García Lorca, Ernest Lluch o Quim Monzó.

D'altra banda, l'espai també exposa alguns dels objectes trobats en jaciments arqueològics d'Empúries o Tarragona. El museu, que va ampliar el seu horari d'obertura de les 11 a les 6 de la tarda, també disposa d'una exposició temporal sota el títol Robots & Robots, estranyes i fascinants criatures, que és a la primera planta i que es podrà veure fins a l'1 de febrer.