07 de gener de 2009
07.01.2009
Temps

El temporal de neu amaina i Interior reduirà el dispositiu especial

07.01.2009 | 13:39
El temporal de neu amaina i Interior reduirà el dispositiu especial

El Departament d'Interior desactivarà en les pròximes hores la fase d'emergència del pla Neucat que es mantindrà activitat en fase d'alerta. La decisió s'ha pres aquest dimecres en una reunió on s'han valorat, entre d'altres aspectes, el fet que el temporal hagi amainat en les darreres hores i que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunten que si bé les nevades poden continuar de manera puntual aquestes ho farien en cotes superiors a les caigudes durant el dia de Reis.

També s'ha valorat la millora notable que han tingut les carreteres en les darreres hores després de l'afectació que van tenir per la nevada.

El nivell d'emergència 1 que fins ara hi havia activat representa el nivell de mobilització més alt d'efectius dels diferents cossos d'emergència que actuen en aquest tipus de casos, com poden ser bombers, policia o protecció civil, segons han explicat fonts de la Direcció General d'Emergències. La fase d'alerta representa un grau on hi ha tot el dispositiu preparat per activar-se immediatament però sense que aquests tinguin una actuació activa perquè actualment ha disminuït el risc de nevades importants.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT), només queda tallat a la circulació de vehicles el Coll de Pal al terme municipal de Bagà (Berguedà). A un total de 17 carreteres secundàries més de la xarxa viària continua sent obligatori l'ús de cadenes per circular-hi i en vuit carreteres es demana una especial cura a l'hora de circular-hi. La neu del dia de Reis ha afectat poblacions situades a cota zero respecte al nivell del mar on és molt poc habitual que hi nevi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema