També s'ha valorat la millora notable que han tingut les carreteres en les darreres hores després de l'afectació que van tenir per la nevada.

El nivell d'emergència 1 que fins ara hi havia activat representa el nivell de mobilització més alt d'efectius dels diferents cossos d'emergència que actuen en aquest tipus de casos, com poden ser bombers, policia o protecció civil, segons han explicat fonts de la Direcció General d'Emergències. La fase d'alerta representa un grau on hi ha tot el dispositiu preparat per activar-se immediatament però sense que aquests tinguin una actuació activa perquè actualment ha disminuït el risc de nevades importants.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT), només queda tallat a la circulació de vehicles el Coll de Pal al terme municipal de Bagà (Berguedà). A un total de 17 carreteres secundàries més de la xarxa viària continua sent obligatori l'ús de cadenes per circular-hi i en vuit carreteres es demana una especial cura a l'hora de circular-hi. La neu del dia de Reis ha afectat poblacions situades a cota zero respecte al nivell del mar on és molt poc habitual que hi nevi.