El Consell Comarcal de l'Alt Empordà recomana, un cop acabada la campanya de Nadal i de Reis, l'ús del mercat de segona mà a l'hora de llençar tot tipus d'objectes. La iniciativa, que promou la xarxa de minideixalleries des de fa gairebé un any, també vol promoure l'ús del mercat virtual que es realitza des de la mateixa web de la institució.

L'àrea de Medi Ambient insisteix que "si durant aquestes festes el tió i els Reis ens han ajudat a renovar alguns objectes que ara substituirem, teniu l'opció de donar un segon ús als objectes que ja no utilitzareu: penseu en amics o familiars a qui pot fer servei l'objecte que ja no volem, o recordeu que existeixen els mercats de segona mà, com el que es porta a terme a les minideixalleries de la xarxa comarcal, o com el mercat virtual de segona mà de l'Alt Empordà".

Campanya per sensibilitzar

El mes de febrer de l'any passat el Consell Comarcal va iniciar una campanya de sensibilització per fomentar la prevenció de residus. Es tracta del muntatge d'un mercat de segona mà gratuït a les minideixalleries de la Xarxa comarcal. La proposta també ha arribat a d'altres deixalleries municipals també s'hi han adherit.

La iniciativa va consistir a crear un espai a la deixalleria on s'exposen els objectes que els ciutadans han portat a aquestes instal·lacions, però que estan en prou bon estat com per ser reutilitzats. L'exposició té una data de caducitat després de la qual l'objecte es llença. Aquesta iniciativa ha anat acompanyada de l'edició de fulletons informatius que es van distribuir en un porta a porta als municipis amb minideixalleria. També es pot visitar una pàgina web on s'exposen tots els articles del mercat de segona mà.