L'Ajuntament de Figueres està estudiant elaborar una nova ordenança municipal amb l'objectiu de regular els horaris i la venda de productes alimentaris als locutoris de la ciutat. El regidor de Medi Natural, Richard Elelman (ICV), ha explicat en declaracions a la cadena SER que volen posar fi "al problema de la competència deslleial" ja que aquests locals obren fins més tard de l'horari comercial i venen comestibles.

Elelman assegura que l'ordenança actual és "ambigua" i que, tot i que prohibeix aquesta venda, el consistori topa amb el fet que alguns d'aquests establiments disposen d'un permís especial que els va atorgar l'anterior equip de govern municipal. La solució provisional passa, segons les declaracions del regidor ecosocialista, per acordar amb els propietaris dels locals que puguin obrir fins a les onze de la nit a canvi que a partir de les vuit del vespre ja no venguin menjar.

"Cal que, si tenen el permís per vendre productes alimentaris, ho facin en una secció diferenciada de la resta del local però que aquesta es tanqui igualment a les vuit del vespre", insisteix Elelman.

La ciutat té, actualment, una vintena de locutoris. Ara, l'equip de govern de la ciutat treballarà juntament amb els tècnics municipals en aquesta nova normativa per aquests locals perquè consideren que l'anterior és massa ambigua i, d'entre els aspectes reguladors del document, es fixaran des dels horaris dels establiments fins a la seva retolació.