L'entitat Besalú Solidari ha presentat l'informe final del projecte iniciat l'any 2004 per a la creació d'un Centre de Salut al municipi de Paso-Pucú-Humaità situat al Paraguai. El centre s'ha destinat a una comunitat de 500 famílies amb difícil accés als recursos sanitaris existents a altres pobles per les males infraestructures. Els beneficiats en són famílies amb pocs recursos econòmics i sense cap tipus d'assegurança mèdica.

La primera fase va consistir en la compra de la finca per ubicar-hi el centre de salut i equipar-lo amb material mèdic, juntament amb el personal qualificat per exercir-hi.

La segona fase final ha representat finalitzar l'edifici, equipar-lo adequadament, garantir que tingui futur com a centre mèdic i cedir la propietat del centre a l'associació Grupo Solidario de Salud. El centre, va portar a terme durant el 2007 un total de 1.039 consultes mèdiques i 223 visites domiciliàries.

Aquesta actuació ha estat desenvolupada gràcies a les aportacions privades, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Girona i ?l'Ajuntament de Besalú. L'import total de la despesa acumulada al llarg dels darrers quatre anys és de 9.007,71 euros. La memòria ?editada per Besalú Solidari d'en?guany també reflecteix altres ?actuacions com l'expedició d'un grup de ?treball a Chamoi Bunda (Gàmbia).