Els portaveus dels grups municipals d'Olot van presentar ahir els projectes que l'Ajuntament ha presentat al Fons Estatal d'Inversió Local. L'acte va comptar amb la presència de tots els grups excepte Alternativa per la Garrotxa perquè arran de la dimissió de Margarida Verdaguer s'ha quedat sense representacio fins que es legalitzi la situació del substitut. Això no obstant, ApG també ha participat de la selecció de les obres. L'Ajuntament repartirà 5.723.270 euros entre 19 projectes.

L'alcalde, Lluís Sacrest, va valorar que la inversió permet afrontar obres, per a les quals no hi havia recursos. Segons ell, escollir els projectes ha significat la participació de tots els grups municipals. L'alcalde va quantificar en més de 100 les persones que es beneficiaran de les obres. Sacrest va concretar que les actuacions del col·lector de Malatosquer i de l'edifici de serveis i dinamització econòmica del Barri Vell ja estan aprovats, de 14 projectes més ja hi ha la conformitat amb la documentació i només falta acabar els tràmits burocràtics de 2. Sacrest va anunciar que la previsió és que a mig abril es puguin començar obres. "En el termini d'un mes s'ha de fer la licitació de les obres que passen de 200.000 euros", va dir Sacrest. Pel que fa als projectes de quantitats inferiors als 200.000 euros, va avançar que hi podria haver repartiments en dotze dies. L'alcalde va explicar l'Ajuntament prioritzarà les empreses que donin més ocupació."Millor el que n'ocupa 12 que 6", va dir Sacrest. El regidor d'Urbanisme Joan Albesa va puntualitzar que la idea en és evitar que la gent entri a l'atur.

Albesa va qualificar els projectes de poc espectaculars. El regidor va explicar que la inversió de 2.125.533 euros en col.lectors al barri de sant Roc, avinguda reis Catòlics i la variant de col.lector a la parcel.la de l'Hospital (un 40% de la inversió) resoldran els problemes d'inundacions. L'edifici d'equipaments de l'estadi d'atletisme és el receptor d'1.360.847 euros. Després 742.371 euros aniran a la urbanització de voreres i supressió de barreres arquitectòniques del passatge Caputxins, el carrer Vayreda, el carrer Llopis, el barri de Benavent, i 2 trams de la carretera de la Canya. Per a la dinamització econòmica han previst destinar 650.223 euros a la reforma de la cabana d'oficis i en l'adequació d'un edifici de serveis al Barri Vell. L'enllumenat i els desguassos de la plaça Clarà, amb 377.266 euros, rebran la major quantitat de les inversions destinades a places i jardins. També s'arranjaran els jardins i la capella dels desamparats i la plaça dels pisos Garrotxa.