Encara no s'ha decidit com ha de ser la construcció del carrer Francesc Camprodon, a Arbúcies, i ja hi ha problemes amb el procés participatiu que ha de definir com vol construir-se el carrer. Alguns veïns, com Joan Mujal, consideren que ara "no és el moment d'encetar aquestes obres" a causa de la situació de crisi i que des del consistori demanaran unes contribucions especials que hauran de satisfer els veïns del carrer.

Mujal explica que l'Ajuntament "no ens ha ensenyat res [sobre el projecte de remodelació] i ho estan fent d'esquenes als veïns". Per la seva banda, el regidor de promoció econòmica, Antoni Ronda (PSC), reconeix que encara no s'ha ensenyat res perquè del futur carrer "sols hi ha esborranys", ja que serà a partir del procés participatiu que prendrà forma el projecte que s'ha de realitzar. En aquest sentit, Ronda comenta que des de l'Ajuntament "presentarem diferents opcions que la gent haurà de votar". Per exemple, els veïns podran decidir quantes zones de càrrega i descàrrega podran ubicar-se al seu carrer, quants aparcaments de cotxes s'hauran d'habilitar o si, al contrari, no hi haurà llocs d'aparcament exclusius per a vehicles. El que no podrà discutir-se "és si s'ha de fer el carrer o no, o si han de circular cotxes pel carrer o no" adverteix Ronda. I es que algunes de les reivindicacions dels veïns es mouen en la direcció de fer accessible tot el carrer als vianants i prohibir-lo al trànsit. Ara bé, Mujal afirma que la major part dels veïns creu que hi ha "altres prioritats a la vila" que no pas realitzar les obres de reforma d'aquest carrer comercial. "La biblioteca, el centre de dia, el centre de dones, la supressió de les barreres arquitectòniques i el canvi de voreres" explica Mujal, són coses que encara no ha enllestit Arbúcies i a les quals, segons alguns veïns, se'ls ha de donar un tracte preferent.

Joan Mujal assegura que ja s'han recollit moltes firmes que mostren el seu rebuig a la continuació del projecte i que es faran arribar per via administrativa al consistori. "No és una qüestió de la butxaca" explica Mujal, per tal de justificar que la decisió no ve moguda pel fet que els veïns hauran de realitzar una contribució especial, "sinó que volem que s'aturi perquè hi ha altres prioritats".

El regidor, Antoni Ronda, creu que les obres no tindran un cost superior a 1,8 milions d'euros i que, en tot cas, els veïns no hauran de posar gaire més de 1.000 euros per a la construcció del carrer.

Igualment, Ronda explica que des de l'Ajuntament s'estan estudiant diferents maneres de permetre que els veïns facin front a la despesa que suposaran les obres. Per exemple, "les contribucions especials es podran pagar en dos anys, en mensualitats i, fins i tot, estem negociant amb algunes entitats bancàries que financiïn un crèdit a aquelles famílies que ho tenen més magre i que estarà avalat per l'Ajuntament", assegura el regidor. Ara per ara, i segons dades de l'Ajuntament, un 50,85% de persones no troba gens interessant la iniciativa del procés participatiu.