L'equip de govern de Cassà confia que el projecte de la piscina coberta municipal es desencallarà per fi aquest mes de gener, i que podrà negociar amb l'empresa adjudicatària una rebaixa de dos milions en el cost pactat inicialment, que es calculava en poc menys de cinc milions i mig d'euros. Per això en un ple extraordinari celebrat ahir va aprovar uns pressupostos que preveuen destinar al controvertit equipament 3.300.000 euros, que suposen la meitat de les inversions d'aquest any, però molts menys diners dels que es calculava en un principi per a la piscina. El pressupost de l'Ajuntament de Cassà de la Selva puja aquest 2009 a 14.672.198,26 euros, de manera que creix un 39,69% respecte al de l'any passat, i l'endeutament frega el 100%.

Ja fa força mesos que el nou equip de govern de Cassà està negociant amb l'empresa a qui es va adjudicar el maig del 2007 el contracte de la concessió del complex esportiu de piscines del municipi, que integra una piscina coberta climatitzada amb espais per a activitats de gimnàstica i salut. L'objectiu de les negociacions és reduir els diners que costarà a l'Ajuntament la construcció i la gestió del projecte, xifrat en un principi en poc menys de cinc milions i mig d'euros, i que va ser una de les causes que un any després de les últimes eleccions municipals el que és el nou govern tripartit (ERC, PSC i l'Alternativa) fes fora l'anterior de CiU mitjançant una moció de censura.

Després de diversos intents, sembla que l'última proposta que ha presentat l'equip de govern a la concessionària, l'empresa Servigest Esportiu S.L., pot acabar en acord. Per això en els pressupostos per al 2009 aprovats ahir ja s'hi inclou la inversió prevista en el cost íntegre del projecte: 3.300.000 euros -uns dos milions menys que els que s'hi havia de destinar inicialment-, que suposen gairebé la meitat del total d'inversions (7.109.295 euros).

Malgrat tot, els diners que el consistori haurà d'aportar a l'equipament són dos milions, ja que la Diputació el subvencionarà amb 515.000 euros i la Generalitat amb 735.000. Una altra de les inversions més quantioses és la necessària per a la rehabilitació de Can Trinxeria, que puja a més de mig milió d'euros.

Pel que fa a les despeses, les de personal pugen aquest any un 8,95 per cent respecte al 2008. Segons va explicar l'alcalde, Carles Casanova, això és perquè s'ha incrementat un 3% els salaris i s'ha incorporat educadores a la llar d'infants, i es preveu cobrir places vacants, entre d'altres. Altres prioritats són l'educació i els serveis socials. Malgrat tot, les despeses corrents baixen un 0,65 per cent i queden xifrades en 7.049.800,04 euros.

Els comptes es van aprovar amb els vots en contra dels cinc regidors de l'anterior equip de govern de CiU (són sis edils, però un no va ?assistir al ple) i els vots a favor dels set del govern tripartit. L'oposició va fer especial crítica en l'endeutament, gairebé del 100% i causat sobretot pel cost de la piscina, que preveuen els comptes del 2009, mentre que l'equip de govern va respondre que cal desencallar el projecte.