L'Ajuntament de Figueres obrirà avui a la plaça de la Palmera l'exposició "Una finestra a l'Univers", de Juan Carlos Casado, que constarà d'onze fotografies astronòmiques de gran format. Aquseta és la primera d'una sèrie d'exposicions de fotografia que recorreran les places i carrers del centre de Figueres durant aquest any.

La Unesco va declarar el 2009 com l'Any Internacional de l'Astronomia, el que comportarà la celebració de diferents actes per mostrar la contribució de l'astronomia a la societat, la cultura i el desenvolupament de la humanitat. En aquest contex a Figueres també es commemorarà l'Any Internacional de l'Astronomia amb diferents actes i activitats relacionades. En aquest cas la Societat Astronòmica de Figueres i l'Ajuntament inauguraran la mostmra. També està previst un taller astronòmic organitzat per la mateixa societat el 15 de gener al Castell de Sant Ferran i la conferència Astronomia del segle XXI, 2009 Any Internacional de l'Astronomia a càrrec del membre del'Institut de Física de Cantàbria, Xavier Barcons. La xerrada serà el 26 de febrer a dos quarts de nou del vespre al Teatre Municipal El Jardí organitzada pel Museu de la Tècnica de l'Empordà.

La Societat Astronòmica de Figueres que organitzarà part dels actes va ser fundada el 1992 a partir de la iniciativa d'un grup de persones interessades en aquest món. Es va crear l'entitat per promoure i divulgar el coneixement de l'astronomia. Des de llavors fan diverses activitats per al públic en general, des de conferències a sessions de planetari.

Concert al Teatre El Jardí

D'altra banda, demà tindrà lloc al mateix espai cultural, el concert d'obertura de Figueres com a Capital de Cultura Catalana amb la participació de la Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà que han unit el seu trebal perquè prengui cos la Simofònica de Cobla i Corda de Catalunya, una formació inèdita que combina l'experiència dels instruments de corda de l'Orquestra i que substitueix els instruments de vent de les tradicionals orquestres simfòniques -oboès, flautes, clarinets, fagots- pel personal so de la cobla de la mà del mestratge de la Principal de la Bisbal. El concert serà a les nou del vespre sota la direcció de Francesc Cassú i Carles Coll amb el títol Sardanes per al món.