El fred que feia ahir a tota la península Ibèrica i la tornada a la feina de la gran majoria d'empreses feien preveure que es podia batre el rècord absolut de demanda de potència elèctrica poc després de les set de la tarda. Fins aleshores, el màxim s'havia marcat el 17 de desembre del 2007 amb 44.876 MW. Finalment no va ser així malgrat les previsions de Red Eléctrica de España (REE) i de les empreses productores d'electricitat, que xifraven la potència demandada a l'Estat a dos quarts de vuit del vespre en 45.200 MW.

En canvi, la demanda de potència elèctrica màxima es va produir ahir a tres quarts i cinc de set de la tarda i no va superar el rècord del 2007: va ser de 44.364 MW. "Això és perquè, preveient que hi hauria una gran demanda de potència, a aquesta hora l'Estat ha deixat d'exportar-ne cap a altres països", explicava ahir Joan Vila, membre de la Comissió d'Energia de Pimec.

Però el rècord encara pot arribar aquest hivern: "Ha de ser en dies que faci molt fred i hi hagi una gran activitat a les empreses, això sol ser entre dimarts i dijous des de pocs minuts abans de les set de la tarda i fins a dos quarts de vuit", va indicar Vila, que va afegir que "quan està previst que se superi la màxima potència demandada, hi ha molt risc que el sistema caigui i cal estar molt atents" a les comarques gironines.

De manera que avui serà més difícil que se superi la demanda de potència d'ahir, però la setmana vinent és més que possible.