El cos de policia de Tossa de Mar està molest amb el govern municipal i així ho va demostrar ahir en el ple celebrat al consistori.

Actualment el cos de policia està format per 22 persones de les quals 18 són funcionaris de carrera i sis són interins. Segons van explicar alguns dels agents a Diari de Girona, la situació que manté el cos en el municipi és delicada. No reclamen un augment de sou. Tal com comenten els representant sindicals dels guàrdies "amb la situació econòmica de l'Ajuntament i el moment de crisi actual no podem reclamar això". El que sí que volen els policies és rebaixar les 112 hores extra anuals de feina a un màxim de 100, de les quals 56 s'haurien de destinar a l'activitat policial cobrant el mateix plus extraordinari, ja que, entre d'altres coses, el representants sindicals reconeixen que hi ha un dèficit important quant a formació i que s'hauria de solucionar.

A més a més, alguns dels agents creuen que la inversió realitzada pel govern municipal al cos de policia és insuficient a causa que hi ha certes mancances quant a material, estat de les instal·lacions i, fins i tot, seguretat dels mateixos agents. Això afecta també el desenvolupament de les tasques policials i el reconeixement d'aquestes per part dels ciutadans, ja que si els mitjans per donar cobertura a la ciutadania són insuficients la percepció que aquesta tingui de la funció policial serà, quant menys, negativa.

Fins ara la policia no havia decidit intervenir com va fer-ho ahir en el ple municipal ja que no ha estat fins el passat 31 de desembre que va finalitzar el pacte establert entre el consistori i el cos. Un pacte en el qual, entre altres coses, hi havia acordades les vacances dels agents d'una forma en la qual aquests perdien un plus si les realitzaven a l'estiu per tal que no se'n ressentís la seguretat de la vila durant aquest període, que és el moment en què Tossa experimenta el creixement més important quant a nombre de residents i turistes.

El malestar dels policies també guarda relació amb qüestions del dia a dia . Per exemple, s'han arribat a viure situacions en les quals alguns agents que han entrat a servir han hagut d'usar l'uniforme reglamentari d'algun altre guàrdia perquè no se'ls ha proporcionat una indumentària nova. Fins i tot, un dels representants sindicals dels agents explica que si hi ha algun company que no disposa de guants antitall i que si en vol uns per poder realitzar les diferents tasques que els requereixen, se'ls ha de pagar de la seva pròpia butxaca. També caldria arreglar les dependències policials.