Segons ha explicat la consellera, el punt àlgid de l'epidèmia s'està vivint ja a Barcelona i el Pirineu i la previsió és que s'estengui a la resta de territoris on, fins ara, l'activitat és 'intensa' però, segons Geli, 'no es pot parlar d'epidèmia'. Pel departament, la setmana que ve 'és clau' pel què fa a l'atenció de malalts de grip.

La consellera ha dit que el sistema català de salut funciona correctament i que, prova d'això, és que no s'ha desprogramat cap operació als hospitals catalans. A més, Geli ha remarcat que, en alguns casos, és més forta que la de l'any passat. Geli ha reconegut que hi ha centres que estan rebent moltes visites a causa de la grip i ha pronosticat que el punt àlgid de l'epidèmia a les comarques gironines es viurà d'aquí una setmana o quinze dies.

Superades les festes de Nadal, Geli preveu que augmentin les atencions als centres de primària per casos de grip. Segons dades que ha facilitat la conselleria, durant la darrera setmana s'han registrat 70.000 visites als hospitals catalans i tres milions de consultes als CAP des de la primera setmana de desembre. Geli també ha donat dades concretes sobre les consultes en dies festius, com el passat dia de Sant Esteve quan el telèfon de Sanitat Respon va rebre 7.000 .

Prova de què l'activitat als centres de salut gironins no ha arribat als seu punt màxim són les xifres que ha anunciat Geli. Segons dades de la conselleria, les urgències hospitalària a Girona han baixat un 7% aquesta primera setmana de gener respecte la darrera de l'any. Ara bé, esperen un augment important pels propers dies.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha participat aquest divendres en l'acte oficial d'inauguració dels estudis de grau de Medicina a la Universitat de Girona.