Torroella de Montgrí ja té el ?vistiplau perquè el polígon industrial de la població aculli els nous centres de culte que s'obrin pròximament. Aquesta decisió es va prendre arran de la polèmica veïnal que hi va haver la passada primavera per l'oració del divendres a la mesquita del carrer Figueres, que es va solucionar amb el trasllat temporal al convent dels Agustins. El trasllat, però, no compta amb el suport d'empresaris del polígon.

El Consell de Convivència del municipi va prendre la decisió de traslladar al polígon industrial els nous centres de culte que es vulguessin fer. Una decisió que va comptar amb el suport de totes les entitats i partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Torroella.

Així, els evangelistes, que tenien la seva església en un local al carrer del Roser van acceptar el trasllat i, de fet, segons fonts municipals, ja han comprat una nau al polígon. L'acceptació del trasllat va ser una mica més dura en el cas de la comunitat musulmana, que requereix, almenys per l'oració dels divendres al migdia, una espai més gran que el local del carrer Figueres. Finalment, però, van acceptar, i abans d'acabar l'any van comprar un terreny al polígon industrial per construir-hi una mesquita.

Amb aquest acord, l'Ajuntament va iniciar la tramitació per tirar endavant el canvi d'usos en els sectors i permetre que dos sectors del polígon -l'IM i el GI- contemplin l'ús d'activitat de culte per poder permetre la construcció i la realització d'activitats religioses. L'Ajuntament va traslladar la modificació de l'ús a la Comissió d'Urbanisme de Girona que la va aprovar, d'acord amb el que es va informar en el ple d'ahir al vespre.

Així, la comunitat evangelista ja disposa de l'espai edificat per traslladar-hi les activitats de culte, però no és el cas de la musulmana, tal i com va informar a finals de l'any passat aquest diari. Segons va explicar el president de l'associació que agrupa els musulmans de Torroella de Montgrí, Hossein Houban, la crisi econòmica passa factura a tothom i a tot, de manera que si bé han pogut adquirir els terrenys, no disposen de suficients recursos econòmics per encarregar la redacció del projecte i la construcció de la mesquita.