El Consell Comarcal del Pla de l'Estany convocarà un concurs públic per elegir un anagrama que representi el patrimoni cultural de la comarca. La iniciativa és el reflex de la voluntat d'unir les activitats culturals que es duen a terme en qualsevol dels onze municipis del Pla de l'Estany. I és que, segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, l'ens vol potenciar el valor de la cultura i involucrar-hi tots els municipis, ja que, assegura, la comarca té unes dimensions adequades per crear un missatge comú.

La idea és que el logotip guanyador s'incorpori a totes les propostes culturals per tal de crear una imatge promocional única. L'objectiu és que es creï una dinàmica conjunta per oferir diverses iniciatives i accions comunes a diversos punts de la comarca. Xargay ha recordat que es tracta d'una llarga reivindicació i ha volgut deixar clar que el logotip s'incorporarà a propostes estables i també puntuals que duguin a terme els diferents municipis.

El president de l'ens ha apuntat que la iniciativa permetrà, per exemple, que els visitants que passin per Banyoles puguin derivar la seva visita a altres indrets de la comarca, com el museu de Fontcoberta, Vilauba o el pou de glaç de Palol, entre d'altres.

En la mateixa línia de difusió conjunta, el passat mes de juliol es va posar en marxa el servei multientrada que permet visitar el Museu Darder, l'Arqueològic, el Parc Neolític de la Draga i les Coves de Serinyà.