Tres joves gironins, tots tres de setze anys d'edat, estan ingressats en aquests moments a l'Hospital Josep Trueta de Girona, a causa de la malaltia de la meningitis. De fet, en dos dels casos, la malaltia ha estat confirmada, mentre que en l'altre s'està estudiant si el noi té, com se sospita, la malaltia meningocòccia. En qualsevol cas, els tècnics del Departament de Salut no han trobat de moment cap relació ni de proximitat geogràfica ni de parentesc entre tots tres joves. De manera que només es pot parlar de tres casos aïllats, i no pas d'un brot. Això no és gaire freqüent, però sí que entra dins de la normalitat. De fet, cada any es registren a les comarques gironines més d'una desena de casos de meningitis meningocòccia, una malaltia que cal declarar al Departament de Salut un cop es diagnostica o se sospita.

Segons han informat els Serveis Territorials de Salut a Girona, el primer dels tres casos registrats en els últims dies va tenir els símptomes inicials el 30 de desembre passat, el segon dels joves va començar a trobar-se malament l'1 de gener d'aquest any, i el tercer, tres dies després: el 4 de gener. La coincidència en l'edat dels joves i en l'inici dels símptomes va fer que s'engegués una investigació epidemiològica que no ha trobat cap mena de relació entre ells. Així, es consideren casos aïllats i en cap cas, diu el departament, es pot parlar de brot.

Tot i que es tracta d'una malaltia que es pot presentar durant tot l'any, a Catalunya els mesos d'hivern són aquells en què hi ha una major incidència de malaltia meningocòccica, de manera que la situació actual no és excepcional. Segons les dades de la conselleria, l'any 2008, dels 12 casos que es van registrar a les comarques gironines totals 4 van ser els mesos de gener i febrer. El 2007, 8 dels 15 casos es van produir els mesos de desembre, gener i febrer.

Xavier Burjons