Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres estan dividits entre el suport al projecte de parc eòlic que afectaria 32 municipis de la comarca -incloent la capital altempordanesa- i l'oposició a la proposta. Des d'ERC consideren que la consecució d'aquesta iniciativa empresarial de Gamesa suposaria un "greu impacte visual en el paisatge" i els populars asseguren que estan a favor de les energies alternatives i que la proposta pot ser positiva.

D'altra banda, el regidor de Medi Natural, Richard Elelman (ICV), va anunciar que l'equip de govern s'oposaria al projecte malgrat estar a favor d'aquest tipus d'energies i el primer tinent d'alcalde, Pere Casellas (PSC), ha assegurat que també estan d'acord amb aquest sistema però que acceptaran la proposta "consensuada" que es prengui entre els diferents agents implicats que hi estan treballant, com ara el Consell Comarcal.

"Si a Figueres és possible un parc eòlic ens semblarà bé perquè hem de potenciar aquest tipus d'energies en comptes de les centrals de cicle combinat que emeten CO2, però cal que superi la tramitació i acceptarem la proposta que sigui consensuada", va insistir Casellas. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Francesc Canet, va insistir que es tracta d'una "autèntica barbaritat que ens pot acabar convertint en una zona semblant a Navarra". A més, va afegir, "en l'àmbit comarcal això pot suposar que alguns municipis es puguin veure seduïts per les compensacions que pugui suposar aquest projecte, però cal tenir en compte que la comarca no hi sortiria guanyant, però, per damunt de tot respectem l'autonomia local". "Figueres, però, no té cap necessitat i acceptar aquesta proposta podria afectar el paisatge de forma irreversible", va destacar Canet.

El portaveu del PP, Joan Casas, va afegir que "segurament la dispersió entre els aerogeneradors -dos per municipi- no és, segurament, la més bona estèticament ni tècnicament, però la proposta pot ser bona i cal potenciar aquests sistemes energètics".

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), va ser el primer en anunciar la proposta empresarial (tot i que no la va concretar) de la qual va dir que "s'estava estudiant de bon ull perquè hem de ser coherents amb els principis de sostenibilitat". Vila, però, assegura ara que aquests aerogeneradors s'han d'ubicar en zones degradades, com ara els corredors d'infraestructures, però que suposarien un greu impacte per al paisatge de l'Albera i per aquest motiu han afirmat que s'hi oposaran.

L'empresa Gamesa, especialitzada en tecnologies per a la sostenibilitat energètica, és la impulsora del projecte del parc eòlic que afectarà una trentena de municipis de l'Alt Empordà, amb l'objectiu que siguin autosuficients energèticament. La Generalitat, que dóna suport al projecte, ja ha negociat amb sis dels ajuntaments afectats que han donat el vistiplau a la proposta. Cada municipi tindrà dos aerogeneradors, cadascun dels quals produiria un total de 4,5 megawatts.