L'Ajuntament de Castell Platja d'Aro ha acabat pràcticament la primera fase de la construcció d'un gran llac artificial de 150.000 metres quadrats que està ubicat al parc dels Estanys. Aquest llac servirà per a recollir les aigues plujanes que baixen de la vessant sud de les Gavarres, des de Mas Nou i Mas Semí i que, en èpoques anteriors, inundaven la part baixa del centre de la població.

Pel que han explicat tant l'alcalde, Joan Giraut, com l'arquitecte tècnic d'Urbanisme, Josep Comas, el projecte es va iniciar a començaments de l'any passat "i l'obra hidràulica ja està acabada; ara el que queda per fer és la part superficial". Aquesta part superficial comprèn els acabaments, és a dir, segons Josep Comas, "les coses que es volen fer al damunt i a l'entorn de l'estany, com jocs d'aventura i d'esbarjo. Aquestes fases es podran portar a terme o no depenent de les circumstàncies".

Segons consta en el projecte, que en el seu dia va aixecar certa polèmica entre els veïns expropiats, s'han de plantar més arbres dels que ja hi ha, per convertir la zona en un parc arbrat i, pel que han explicat tant Giraut com Comas, "fer algunes coses més que s'aniran estudiant a mesura que avancin les fases".

Cost elevat

El cost total del projecte, de la part que ja està feta i del que resta per realitzar que s'anirà fent per fases, són deu milions d'euros, que paga íntegrament l'Ajuntament platjarenc, no sense l'ajuda d'algunes subvencions.

Aquest projecte forma part del parc dels Estanys. Per poder fer el parc, tal com ha explicat l'arquitecte Josep Comas, "es va haver de posar en marxa aquest llac de laminació perquè recull les aigües de tot el que són les vessants elevades de les urbanitzacions del Mas Nou, del Mas Semí i d'aquell sector sud de les Gavarres que, al final, desemboca a la plana de Platja d'Aro, mitjançant recs.