Els bombers que van anar a apagar un foc en un pis del barri d'Ullà conegut com a la Roqueta van trobar-hi mort un home d'edat avançada. Tots els indicis apuntaven que l'home hauria mort de manera natural abans que es produís l'incendi, malgrat que es tractava ahir d'una hipòtesi, ja que estava pendent l'anàlisi dels forenses del cadàver. Els bombers informaven ahir a la nit que encara faltava confirmar la identitat de l'home, però tot indicava que era Ángel Tenorio, de 87 anys, veí de tota la vida d'aquest barri que limita amb el terme municipal de Torroella de Montgrí. El foc també va obligar a desallotjar unes 35 persones de l'edifici i a confinar els de la planta superior.

L'incendi es va declarar ahir a la tarda. Fonts dels bombers van explicar que van rebre l'avís del foc al segon pis del número 7 del carrer de la Roqueta a tres quarts de set del vespre i en poc més d'un quart d'hora les cinc dotacions de bombers que s'hi van destinar ja havien extingit les flames, que es van concentrar únicament al menjador.

En entrar a l'habitatge, els bombers van comprovar que en el seu interior s'hi trobava un home d'edat avançada que estava mort. A l'espera de les proves forenses, tots els indicis apuntaven ahir que l'home hauria sofert una mort natural, segons manifestaven els bombers de la Generalitat, sobretot per dos motius: l'edat de l'home i el fet que el foc era de combustió lenta, cosa que s'hi hagués estat detectada hauria permès que l'home pogués sortir del seu pis, en el qual vivia sol. No obstant això, les proves forenses hauran de determinar si efectivament va ser una mort natural o va patir una ?intoxicació per inhalació de fum. A l'hora de tancar aquesta edició, no estaven determinades les possibles causes que van originar les flames, tasca que realitzaven agents especialitzats dels Mossos d'Esquadra. Sobre un quart de deu del vespre, el jutge va ordenar l'aixecament del cadàver.

Desallotjats

L'incendi va obligar als bombers a desallotjar uns 35 veïns de l'edifici de manera preventiva i va reunir un gran nombre de persones per veure què havia passat. Per evitar qualsevol intoxicació per fum, els bombers també van fer tancar les persianes i finestres dels veïns de la tercera planta.

el foc va mobilitzar cinc dotacions de bombers.Veïns de la Roqueta contemplen el succés amb l'edifici afectat al fons.Detall del balcó del pis afectat pel foc amb part del sostre negre del fum. Bombers, mossos i veïns a l'entrada de l'edifici número 7 de la Roqueta.