L'Ajuntament de Lloret de Mar, reunit ahir en un ple extraordinari forçat per tots els grups de l'oposició -PSC, ERC, ICV, GRILL-, va acordar per unanimitat els projectes a realitzar amb els diners del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) que rebrà el consistori.

L'oposició, des d'un començament, ja va acceptar set de les deu propostes realitzades pel govern municipal per invertir els gairebé 6,2 milions d'euros que pertoquen a Lloret del FEIL. L'adeqüació del parc urbà de Can Xardó i la renovació i millora de la xarxa de transport d'aigua potable des del dipòsit del Vilar fins a la urbanització Lloret Verd eren els dos projectes de l'Ajuntament més difícils d'acceptar pels grups que no governen. Ambdos sumaven, en un principi, 3.345.461,8 euros.

L'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), va explicar que l'equip de govern "ha retirat part dels diners pressupostats per Can Xardó i la canonada d'aigües" per encabir algunes de les propostes presentades per l'oposició, com per exemple, la col·locació de barreres de protecció per als motoristes a la carretera de Santa Cristina.

Els grups a l'oposició també havien demanat la creació d'un centre cívic al barri del Molí, a la qual el govern municipal va oposar-s'e. Crespo va explicar que l'Ajuntament "inaugurarà el centre del Rieral i el que hi ha prop de la deixalleria" i no considera necessari realitzar un altre centre cívic "a 50 metres" dels que s'estan fent.

L'equip de govern incorporarà dins el pressupost ordinari algunes de les propostes presentades per l'oposició, com la renovació de la teulada del pavelló vell, la il·lumanació del carrer Guixaires, el canvi de bombetes de vapor de mercuri per unes altres de vapor de sodi o la rehabilitació d'alguns equipaments per convertir-los en oficines municipals, entre d'altres.

Algunes propostes són competència d'altres administracions, com ara l'habilitació de zones de bany adaptades a la platja de Fenals. Respecte a aquest punt, haurà de ser el Departament de Costes qui se n'ocupi.