Un lladre amb 28 antecedents per robatoris a cases ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge arran de ser detingut de nou a Banyoles, on el passat dissabte va intentar entrar, sense aconseguir-ho, en un pis situat al carrer del Camí de l'Horta. L'home va ser enxampat per la Policia Local de Banyoles i els Mossos d'Esquadra quan, juntament amb un còmplice, intentava escapolir-se dels pisos on havien entrat a robar.

De fet, en el moment de la detenció, encara portaven a sobre les eines que havien utilitzat per intentar forçar la porta del primer sisena, sense poder-hi entrar. Els detinguts són Abdelkarim Mazouzo, de 50 anys d'edat, el qual porta a l'esquena 28 detencions per fets similars -un dels quals va ser, fa vuit anys, també a Banyoles-, i Lassar Hassan, de 47 anys d'edat, sobre el qual consten dues detencions anteriors. Tots dos homes són veïns de Roses.

Els fets van passar cap a tres quarts de dotze del vespre del passat dissabte 10 de gener. Un veí va alertar la policia local de la presència de dos homes aliens a la comunitat al bloc de pisos situat al número u del carrer Camí de les Hortes. Cap allà es va desplaçar una patrulla de la policia local i hi van observar dos homes que sortien ràpidament del bloc de pisos amb actitud nerviosa. En ser identificats per part de la patrulla policial, se'ls va trobar a sobre un pic, una palanca metàl·lica i un parell de guants.

Després d'aturar els dos fugitius, els agents locals van demanar reforços als Mossos d'Esquadra en comprovar que els dos presumptes lladres havient intentat forçar una porta per accedir en un habitatge, per la qual cosa se'ls imputa un delicte de robatori amb força, segons va comunicar el cos municipal de Banyoles. Els dos homes van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar.