L'Ajuntament de Llagostera ha repartit durant les festes de Nadal deu mil punts de llibre sobre el Nadal sostenible. Els punts de llibre mostren fotografies d'espais naturals del municipi, com imatges de la Ruta dels molins, imatges del

Concurs de fotografia, dut a terme els passats mesos de setembre i octubre, i imatges d'indrets tan coneguts com la riera Gotarra o paisatges del veïnat de Panedes.

Els deu models de punt de llibre van acompanyats d'unes frases fetes amb l'objectiu de fomentar d'una forma divertida un Nadal sostenible.

Aquesta ha estat una iniciativa del mateix ajuntament amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya que té per objectiu l'ambientalització de les festes i en concret la reducció dels residus de Nadal; època en que el consum, els àpats familiars i les festes, eleven moltíssim la producció de deixalles. Els exemplars es poden adquirir al llarg de tot l'any de de franc a les dependències municipals com la biblioteca o l'Ajuntament, i en diverses botigues.