22 de gener de 2009
22.01.2009

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Veïns de Sils duen el consistori al jutjat pel permís del polèmic supermercat

L'Ajuntament ha rebut la notificació aquesta setmana, on es reclama tot l'expedient urbanístic

22.01.2009 | 01:00
Les obres es van aturar a finals d´any per decret d´Alcaldia.

??
L'Ajuntament de Sils ha rebut aquesta setmana la notificació de la jutgessa del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona on se l'informa que s'ha admès a tràmit la denúncia de deu veïns del carrer Bastiments, a la zona coneguda com a Can Cabirol, que reclamen que, després d'haver argumentat les presumptes il·legalitats urbanístiques del supermercat i rebut resposta de l'Ajuntament, es revisi la llicència que es va donar a la promotora del supermercat Consum.
Aquesta demanda la van interposar els veïns a principis del mes de desembre i fa pocs dies que a l'Ajuntament se li va notificar que s'havia admès a tràmit. Els veïns, com ja han reclamat en diverses ocasions, volen que se'ls escolti, ja que consideren que el supermercat Consum que s'està construint davant de casa seva incompleix la normativa referent a habitatges amb tolerància comercial i que en el moment que es va atorgar la llicència, el 2007, el consistori no va exigir cap estudi d'impacte ambiental ni tampoc es va aprovar cap estudi de detall sobre la construcció d'un supermercat al solar.
Fa pocs dies, el consistori va respondre als veïns assegurant-los que no tenien raó i que la llicència era del tot legal. L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), ahir es mostrava sorprès del contenciós presentat pels veïns, ja que "el van presentar quan encara no els havíem respost i després demanen diàleg". En canvi, els veïns asseguren que van fer-ho així perquè "s'havia de presentar abans no caduqués l'última revisió de la llicència".
Tot i això, el batlle assegura que "s'ha fet un nou informe de secretaria, tècnic i l'advocat urbanístic per les mocions que han presentat els grups d'AMS i ICV-EUiA i tot es troba correcte, tal com vam dir també als veïns". Tot i això, l'alcalde va acabar afirmant que "un jutge ho decidirà i mai se sap, ens podríem haver equivocat".
D'altra banda, les obres del ?supermercat es troben ara aturades perquè l'alcalde va emetre un decret a finals d'any on feia suspendre-les a causa dels moviments de terra detectats en una zona, que no estaven previstos en el projecte. De moment, l'Ajuntament ha donat temps a l'empresa perquè ?presenti la documentació per legalitzar-ho, però els veïns temen que això serveixi per legalitzar-ho tot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades