Des de llavors, no s'havia tret cap animal del parc fins aquest matí que els agents rurals s'han endut els exemplars exòtics: tortugues de florida, ossos rentadors, una iguana, cignes muts, oques canadenques, agapornis i un paó reial. Els animals seran enviats a centres de recuperació de Torroella de Montgrí, Masquefa i Òdena. Després d'aquesta primera actuació queda encara pendent endur-se la resta d'animals del parc.

La clausura del parc animal de Sobrestany es va fer el 17 de març de 2008 per decret de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Margall, després que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat donés de baixa el parc com a nucli zoològic al considerar que els animals estaven desatesos i que les instal·lacions es trobaven en mal estat. Aquest parc funcionava feia 12 anys al nucli de Sobrestany (Torroella de Montgrí) i del que el seu propietari, Alfons de Robert, comte de Torroella, va rebre la notícia sempre s'ha oposat a què el parc es tanqui i s'enduguin els animals.

Els agents rurals s'han presentat aquest matí al parc a les nou del matí per començar a endur-se els primers exemplars exòtics. Han començat per posar dins una gàbia una iguana de grans dimensions i dos ossos rentadors. Un cop engabiats, han atrapat fins a 11 tortugues de florida que hi havia en un petit estany, dos ocells agapornis i un paó reial.

La tasca més feixuga ha estat per atrapar els cignes i oques que hi havia en un gran estany situat a un dels extrems del parc. Dos agents rurals han hagut de perseguir les aus durant mitja hora fins que han aconseguit capturar-les. En total, s'han endut dos oques del Canadà i dos signes muts. Totes les aus seran portades al Parc d'Aus de Torroella de Montgrí, la iguana anirà fins al DEPANA de Masquefa i els ossos rentadors al CRAM (Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya).

El Departament de Medi Ambient ha informat que encara queden al parc altres animals exòtics com un Búfal -de quasi dos tones-, un visó americà, algun axis (tipus de daines) i algun cérvol del Pare David. Aquests animals estan pendents de rebre autorització sanitària del Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural per tal de poder-los transportar a les destinacions que correspongui ja que calen analítiques que descartin que són portadors de malalties.

Durant l'actuació dels agents rurals no hi havia al parc el propietari de les instal·lacions però sí dos treballadors que s'han mostrat violents amb la premsa que intentava gravar com s'eduïen els animals.