La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reafirma el dictamen del Contenció de Girona sobre els bars musicals del carrer Església de Platja d'Aro que obliga a tancar cinc dels set bars denunciats per contaminació acústica perquè no tenien llicència. Amb aquesta sentència, de principis d'aquest mes, el consistori està obligat a tancar aquests establiments de manera "immediata i a clausurar o precintar els aparells o instruments de reproducció musical".

Així doncs, dels set bars que la comunitat de propietaris de veïns de l'Edifici Església 2003 va denunciar per fer més soroll del que permet la llei, n'hi ha cinc que es veuran afectats si en el moment d'executar l'ordre del tribunal aquests establiments no han aconseguit la llicència i els permisos corresponents. Els locals que es poden tancar en breu són els bars musicals: Sininic, Kivi, Gibs, 900 i De Gom a Gom.

"No els podem donar un temps límit per fer això. En el moment en què es notifiqui a l'Ajuntament la farem complir" va explicar el regidor delegat d'activitats, David Puig (ERC). De fet, l'administració local va començar a estudiar el tema dimarts, segons Puig.

En aquests moments alguns dels locals estan a l'espera que Bombers de la Generaliat els accepti una situació d'excepcionalitat perquè en un punt de l'establiment no es compleix amb l'alçada mínima" va concretar Puig, i necessiten aquest informe favorable per poder instal·lar extractors de fum.

La gestió dels documents que poden salvar aquests negocis, però, no s'ha realitzat amb rapidesa. El mateix regidor delegat d'activitats va reconèixer que "els locals han tingut una certa deixadesa i relaxació", malgrat la pressió exercida per part de l'Ajuntament. Cal remarcar, però que al llarg d'aquest temps hi ha hagut "entrebancs" va afirmar Puig.

Pel que fa a la contaminació acústica el regidor va assegurar, encara que dubitejant en cert moment, que estava resolt: "comparat amb el que hi havia abans és la nit i el dia"; tot i que va admetre que es podria fer un xic més.