30 de abril de 2009
30.04.2009
Diari de Girona

Amer anul·la la llicència d'una casa unifamiliar que va donar l'exalcalde Güell

Es tracta d'un dels quatre permisos urbanístics portats a la Fiscalia i l'únic que compta amb dos informes tècnics municipals desfavorables

30.04.2009 | 02:00
Aspecte actual de la la casa unifamiliar a mig construir.

IRREGULARITATS URBANÍSTIQUESL'Ajuntament d'Amer va anul·lar ahir la llicència d'obres per a la construcció d'una casa unifamiliar a l'avinguda de la Selva, 87 que havia estat concedida l'any 2006 per l'exalcalde de la corporació Joan Güell. Aquest immoble es troba a mig construir, ja que inicis del 2007 se'n va aturar l'obra.

L'Ajuntament d'Amer va portar ahir al plenari la nul·litat del decret del 28 de febrer de 2007 per la qual es concedia la llicència d'obres per construir un habitage unifamiliar a l'avinguda de la Selva, número 87. Aquest punt es va aprovar gràcies als vots de l'equip de govern (Esquerra) i les abstencions de CiU i els Independents i és una de les llicències que el mateix Ajuntament d'Amer va portar a la Fiscalia de Girona aquest febrer denunciant que s'havia concedit presumptament de forma il·legal.

El portaveu de CiU, Narcís Junquera, va argumentar la seva abstenció durant la sessió plenària d'ahir, va assegurar que "hi ha molts casos desagradables i vam demanar a l'Ajuntament que els arreglés, però no s'ha fet res".

En canvi, l'exalcalde Joan Güell, actualment a l'oposició al consistori, va sortir de la sala quan es va debatre aquest punt -juntament amb el regidor independent Pere Clermont (CA)- perquè és una persona implicada. Tot i això, el seu grup (Independents per Amer) va justificar la seva abstenció en la votació "perquè la comissió jurídica assessora ho ha dictaminat".

Aquesta llicència urbanística, com recordava ahir l'alcalde Xavier Targa (ERC) es va sol·licitar el 2006 i no es podia construir, ja que es volia edificar en sòl no qualificat com a urbanitzable. Això, però, no va suposar cap problema per l'aleshores alcalde, ja que el febrer de 2007 va concedir el permís d'obres a través d'un decret d'alcaldia.

A partir d'això, un veí va denunciar els fets i quan el republicà Xavier Targa va entrar al govern, el juliol de 2007, es va tornar a denunciar aquesta irregularitat a través d'una altra denúncia veïnal. Amb tot això, el consistor finalment després del dictamen dels seveis tècnics del Consell Comarcal de la Selva que concloïa que el projecte no era legal, va decidir aturar les obres i portar al cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que el gener va assegurar que la finca no podria comptar amb cap llicència d'obres perquè "hi mancava la condició de solar i i restava pendent d'urbanitzar i d'executar la Unitat d'Actuació".

Dos informes desfavorables

La llicència de la casa unifamiliar, que actualment presenta un estat d'abandonament, ja que les obres es van haver d'aturar, és nu·la de ple dret i, a més, és l'única de les denunciades pel consistori actual que compta amb un informe desfavorable de l'arquitecta municipal i de la secretària-interventora. En la resta de llicències, els arquetectes hi solien firmar favorablement mentre que la secretària s'hi mostrava totalment en contra. Tot i això, Güell va decidir actuar no passant el permís per Comissió de Govern com feia en les anterioris llicències d'obres, sinó que va emetre un decret.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook