L'Ajuntament de Calonge ha aconseguit treure el fre de mà al projecte d'urbanització del Mas Pere, després que els seus veïns hagin suportat i esperat uns 40 anys a veure la llum a la problemàtica de mancances i dificultats diverses que presenta aquesta superfície habitada del terme municipal. Tot i que a dia d'avui, tan sols es compti amb l'aprovació del projecte per Junta de Govern Local, els representants municipals van deixar clar ahir que es tracta d'una "realitat" i que "no hi ha marxa enrere", va afirmar l'alcalde, Jordi Soler (CiU), durant la sessió informativa celebrada ahir a la sala Fontova, on van assistir uns 150 veïns.

Després que el 1999 el projecte quedés aturat perquè el presentat no complia amb la normativa de la Generalitat, Calonge va recuperar el procés l'any 2004. Després de diverses modificacions ahir es va presentar un projecte de 12.100.000 euros que ha aconseguit reduir l'últim import que se situava en 18 milions. Aquestes xifres que es mouen entre els 11 i els poc més de 12 milions s'han obtingut després d'aplicar el criteri d'austeritat respecte a projectes anteriors. En aquest sentit, s'han eliminat les pluvianes i s'han escollit uns materials més econòmics: "no són de gran qualitat, però són materials que funcionen, resistents i amb un nivell de vida molt llarg" va puntualitzar en la seva intervenció l'arquitecte director de l'equip redactor del projecte, Carles Rovira. Ell mateix va especificar que amb aquesta invertenció es dotarà el Mas Pere amb tots els serveis necessaris (llevat del gas) per tal de subsanar totes les dificultats del sector i obtenir una "urbanització del segle XXI".

No serà fins després d'haver adjudicat les obres (les previsons indiquen de licitar-les a l'agost) que se sabrà el cost real per cada propietari i l'Ajuntament. L'aportació de cada una de les parts serà del 85 i del 15% respectivament. Per tal de facilitar el pagament als veïns, l'Ajuntament va anunciar ahir que posaria a la seva disposició una ínia de crèdits de 6 mesos amb un interès del 0% o bé un termini de pagament de 5 anys, però amb l'interès legal vigent en el moment de sol·licitud (crèdit fix, sense cap puja).